Delegacija Senata Republike Italije u Kotoru

Delegacija Senata Republike Italije u Kotoru

861
0
Podijeli

Vincenzo del Monaco 1Delegacija, koju čine članovi komisije za EU politiku Senata Republike Italije, kao i ambasador Italije u Crnoj Gori, Vincenzo del Monaco, posjetila je Kotor. Tokom svog boravka u Crnoj Gori susrešće se sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem, predsjednikom Skupštine, Rankom Krivokapićem, kao i sa potpredsjednicom Komisije za evropske integracije u Skupštini Crne Gore, Marijom Ćatović i glavnim pregovaračem, ambasadorom Aleksandrom Andrijom Pejovićem.
Kotor je grad koji njeguje dobre međunarodne odnose sa italijanskim prijateljskim gradovima, regionalnim organizacijama i sada već pouzdanim partnerima kroz prekogranične i transnacionalne projekte od kojih dobija potrebnu podršku i tehničku pomoć, kazao je na svečanosti u Pomorskom muzeju gostima iz Italije predsjednik opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević:
– Kotor je prepoznat kao grad koji je značajan nosilac raznih aktivnosti, kroz saradnju u nacionalnim i prekograničnim programima. Za taj uspjeh smo sigurno zahvalni i italijanskim partnerima sa kojima kroz IPA Adriatic program upravo privodimu kraju realizaciju 3 projekta. Ostvareni rezultati ovih aktivnosti odličan su pokazatelj doprinosa naše opštine procesu evropskih integracija i usaglašavanja sa evropskim standardima – naglasio je dr Stijepčević.
Vincenzo del Monaco 2On je podsjetio da Kotor sa Zajednicom Italijana implementira projekte: “Obnova spomenika kulture iz perioda Mletačke Republike” i “Oživljavanje tradicionalnih zanata”. Takođe potpisan je i Memorandum o razumijevanju sa Fondacijom Romualdo del Bianco iz Firence u oblasti kulture i turizma.
Pored predsjednika Opštine Kotor, dr Stjepčevića, goste su primili Ambasador Crne Gore u Rimu Antun Sbutega, direktorica Istorijskog arhiva Snežana Pejović, direktorica Pomorskog muzeja Mileva Pejaković Vujošević, kao i predsjednik Zajednice Italijana Crne Gore Aleksandar Dender.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code