Delegacije Pleternice i Tomislavgrada u Opštini Kotor: Saradnja u IPA projektima

Delegacije Pleternice i Tomislavgrada u Opštini Kotor: Saradnja u IPA projektima

1
Podijeli

kotor hr bih 240216Gradonačelnica hrvatskog grada Pleternica, Antonija Jozić i načelnik opštine Tomislavgrada iz Bosne i Hercegovine, Ivan Vukadin sa saradnicima, posjetili su danas Opštinu Kotor.
Jedan od glavnih motiva za posjetu bila je mogućnost saradnje ova dva grada sa Kotorom u okviru trilateralnog programa IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora. Teritorija koja je obuhvaćena ovim programom čiji se poziv za projekte očekuje u martu, pokriva 12 županija iz Hrvatske, 95 opština iz Bosne i Hercegovine i 10 opština u Crnoj Gori i to Kotor, Herceg Novi, Tivat, Budvu, Bar, Ulcinj, Cetinje, Nikšić, Podgoricu i Danilovgrad.
Iskazana je spremnost za saradnju na projektima, koji se odnose na sve prioritete ovog programa, a posebno Prioritet III- Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturnog i prirodnog nasljeđa, odnosno jačanje i diverzifikaciju turističke ponude kroz prekogranični pristup.
Zaključeno je da će timovi za upravljanje EU projektima tri grada pristupiti zajedničkoj pripremi projektnih prijedloga u skladu sa razvojnim prioritetima gradova i usaglasiti ideje, očekivanja i odgovornosti među svim relevantnim akterima i prekograničnim partnerima.
Sastanku su ispred Opštine Kotor prisustvovali potpredsjednik Branko Nedović, sekretar sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Nenad Vukadinović, koordinatorka kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević i savjetnica za informisanje-PR Jelena Vukašinović. Sastanku je prisustvovao i upravnik župe Perast don Srećko Majić.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code