Demokrate Kotor: Jedino DPS nikada više neće biti dio većine u Kotoru

Demokrate Kotor: Jedino DPS nikada više neće biti dio većine u Kotoru

4
Podijeli

Reagujući na saopštenje kotorskog DPS-a koji je ustvrdio da u Kotoru ne postoji zvanično skupštinska većina iz OO Demokrata Kotora kažu da DPS nakon niza poraza i samosramoćenja, nastavlja da uveseljava kotorsku i crnogorsku javnost.

– Iako bismo se najradije nasmijali ovakvim verbalno-grafičkim bravurama, kakve su dostojne njihovog bivšeg koordinatora Svetozara Marovića, moramo radi njih samih da ih podsjetimo na nekoliko činjenica.

Picerija i restoran

Uprkos DPS tvrdnjama da ne postoji parlamentarna većina u Kotoru, za članove svih frakcija kotorskog DPS-a jedino je zajedničko što znaju da većina postoji, a da oni nisu dio nje, niti će u Kotoru ikada više biti. Teza o tome da ne komuniciramo između sebe je još dalja od istine, ali je utoliko bliža stanju unutar DPS, gdje ne razgovarate jedni sa drugima, a šef iz Podgorice nakon nezaboravnog polupraznog skupa u Kotoru i još nezaboravnijeg govora vašeg lokalnog predsjednika neće ni da čuje za vas – tvrde Demokrate.

Povodom uspješnosti “pilot projekta”, podsjećaju da je vršenje vlasti DPS-a predstavljalo veoma uspješan projekat, ali samo za njihove  šefove u Podgorici i njihove lične interese, pa im stoga, umjesto što se samoproklamuju kao mjerilo uspješnosti, preporučuju mirovanje u zasluženim opozicionim klupama.

– Takođe, na vašem mjestu nikada ne bismo govorili o radu parlamenta, bilo kojeg i bilo gdje. Očigledno je po vašem mišljenju parlament kotorski bolje radio kada ste usvajali odluke štetne po grad ili onda kada ste u zajedničkom zločinačkom poduhvatu sa vašim ministrima usvajali plan Kostanjice zbog kojeg danas cijeli svijet gleda na stanje Kotora. Nejasno vam je da ljudi mogu da imaju svoje mišljenje i da o tome razgovaraju i diskutuju i da za to treba vrijeme, jer vam je svaka odluka, pa i one o predsjedniku odbora, diktirana – dodaju Demokrate.

Poručuju DPS-u da će biti vremena za priznanja, jer će, kako kažu, priznavati ko je sklapao štetne ugovore, ko je kriv za dospjele dugove, ko je odgovoran za desetine a potencijalno i stotine hiljada eura naknada i štete koje trpe naša javna preduzeća.

– Izbori će u Kotoru biti u redovnom terminu, 2020. godine. Uostalom, kada god bili izbori, ukoliko se do tada održite kao partijska organizacija i nastupite jedinstveno, a ne u tri-četiri frakcije, bićete potučeni do koljena – kaže se na kraju reagovanja OO Demokrata Kotora.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code