Demokratski front: Zalagaćemo se za donošenje Akcionog plana za mlade u Opštini...

Demokratski front: Zalagaćemo se za donošenje Akcionog plana za mlade u Opštini Herceg Novi

1089
0
Podijeli

Da je aktuelnom režimu u Podgorici, svakodnevni život mladih u našem gradu, ali i širom Crne Gore, “zadnja rupa na svirali” govori podatak da se o problemima mladih malo ili gotovo nikako ne govori, a još manje se radi na poboljšanju njihovog statusa u društvu, navodi se u saopštenju Mladih Demokratskog fronta.

 

Kada govorimo o mladima rukovodićemo se definicijom UN koja mladima definiše one između 15 i 24 godine, iako bi ovu gornju granicu, u našem tranzicijom opterećenom društvu, trebalo podići do barem 28 godine. U uslovima ubrzanog starenja crnogorskog stanovništva, mlade kao resurs od značaja treba uključiti u donošenje značajnih odluka, posebno u zajednici u kojoj planiraju ostati i koju svojim kvalitetima i radom žele oplemeniti.

Picerija i restoran

O problemima mladih Novljana od siromaštva, vršnjačkog nasilja, alhoholizma, narkomanije, kriminala, maloljetničkih trudnoća i nezaposlenosti se ne priča. Lažni moral, pogrešne vrijednosti, nagrade onima koji to ne zaslužuju su  su rezultatat 27 godina “rada i truda” vladajuće “elite”. Crnogorska porodica je rasturena, a kada porodica ne funkcioniše, država ima problem.

DF se zalaže za donošenje Akcionog plana za mlade u Opštini Herceg Novi koji bi stručno i analitički riješio probleme mladih u više oblasti: od obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja mladih, politike u oblasti kulture za mlade, preko osmišljavanja slobodnog vremena mladih, bezbijednosti, informisanosti, volonterizma i socijalne politike prema mladima.

DF se zalaže za unapređenje politike za mlade kako bi se mladi ljudi školovali, zapošljavali, stvarali porodice i ostajali u našem gradu.

U susret majskim izborima, pozivamo sve mlade Novljane da podrže odborničku listu DF i idu na sigurno- zaokružite broj devet!

Plaćeni izborni program

Nema komentara