DEMOS: Za Herceg Novi kao Evropsku prijestonicu kulture

DEMOS: Za Herceg Novi kao Evropsku prijestonicu kulture

1916
0
Podijeli

Lokalna vlast DPS-a u Herceg Novom, pored nebrige i zanemarivanja potreba svojih građana, prepoznata je i po tome što se nije obazirala na volju zadužbinara iskazanu u testament, navode u saopštenju iz Demos-a.

Vrijedne kuće i posjedi, kao što su palata Duković i OŠ “Milan Vuković” u Srbini, umjesto da služe svojoj i jedinoj svrsi, odnosno, onome čemu su izvorno namijenjene, one danas predstavljaju svjedočanstvo lošem odnosu prema Novom i Novljanima, tj. ruinirane čekaju bolje vrijeme i odgovorniju vlast.

Picerija i restoran

Ovakvo ponašanje lokalne DPS vlasti je samo refleksija maćehinskog odnosa prema građanima Herceg Novog. Novom je potreban oporavak, potrebna mu je odgovorna vlast koja će raditi u interesu građana, a ne malih interestnih struktura i pojedinaca. DEMOS će, kao budući dio vlasti, pokrenuti inicijative za unapređenje, rekonstrukciju i sanaciju bogatstva i kulturnog nasleđa koje nam je ostavljeno.

Herceg Novi ima dugu kultrnu tradiciju. U Herceg Novom je boravio i jedini naš nobelovac, a on je ostavio zadužbinu. Ni prema kući Iva Andrića vlast nema odnos kakav bi morala da ima, jer to je mjesto na koje bi rado došli ne samo regionalni već i stvaraoci iz cijelog svijeta. Zato će jedan od prioriteta DEMOS-a biti sistematski rad na razvoju kulture i stvaranju preduslova da Herceg Novi bude proglašen za Evropsku prestonicu kulture, što mu svakako i pripada. To će doprinijeti ne samo razvoju kulture nego i sveopštem razvoju i afirmaciji Herceg Novog i Boke – poručuju iz DEMOS-a.

Plaćeni izborni program

Nema komentara