Đenovići dobili malo javno parkiralište

Đenovići dobili malo javno parkiralište

5
Podijeli

Neuređena parcela u opštinskom vlasništvu u Đenovićima, obrasla gustim rastinjem, na kojoj se nalazio nagomilan građevinski otpad, dobila je novu, korisnu funkciju. Postala je  javno parkiralište.  Lokacija je preuređena, a na njoj je od sada moguće parkirati 25 malih vozila, jer je prema DUP-u, na ovoj lokaciji i predviđen parking prostor.

Višak šuta je uklonjen sa  lokacije i postavljena je nova tamponska podloga koja je poravnata valjkom. Nasuta je i nova zemlja, zasađen drvored od sedam lipa, a nakon ljeta će biti posađene trava, lavanda i smilje, po projektu koji su uradili inženjeri hortikulure Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Picerija i restoran

Prema riječima direktora Agencije, Nikše Grgurevića, od prošle godine, realizuju akcije uređenja mikrolokacija u opštinskom vlasništvu i ozelenjavanje, posebno onih koje se nalaze u putnom pojasu:

“Na ovaj način se poboljšava opšta slika prilikom dolaska turista u grad i naš cilj je da u budućnosti pokušamo da zajednički sa lokalnom samoupravom i svim opštinskim preduzećima uredimo što više lokacija duž rivijere, zaleđa i Luštice, kako bi se obnovio fond i malim zajedničkim akcijama poboljšala turistička ponuda grada, kazao je Grgurević.

Rekonstrukcija i uređenje  lokacije u Đenovićima, Agencija za izgradnju i razvoj grada realizovala je u saradnji sa Mjesnom zajednicom Đenovići i Sekretarijatom za komunalne djelatnosti i ekologiju. Posao je urađen uz  finansijsku podršku Turističke organizacije Herceg Novi.

5 Komentari

  1. Ajde da je i to doslo na red jer je stvarno prvi susret turista sa Crnom Gorom bas bas los.Od Debeloga brijega pa do Kamenara nema nista lijepo da se vidi.Jadnije opstine nadaleko nema.Sto naravno nije slucaj kad taj isti turista predje Debeli brujeg.

    • To su jos Mandic i Vajagic obecali nekima koji imaju apartmane a nemaju parking, slicno je jedan nacelnik dao i u donjoj ulici. Ima toga dosta, komsije znaju sve o cemu se radi u cijelom naselju!

      17
      1

Ostavite komentar

*

code