DEPONIJA NA DUGONJI VIŠE NE DIMI

DEPONIJA NA DUGONJI VIŠE NE DIMI

169
0
Podijeli

Glavna gradska deponija otpada je ograđena, smeće se više ne pali, a nove količine se mjere i stalno se prekrivaju zemljom. Angažovan je i čuvar.

Zato je ocjena predsjednika opštine Dejana Mandića, direktora “Čistoće” Borivoja Bonića i predstavnika firme “Arabis”, koja održava deponiju na Dugunji, da je ona u odličnom stanju.
Predsjednik opštine Dejan Mandić kazao je da je to sad potpuno čist teren, za koji su mjesečno izdvajali 9.000 eura. Iako je to bio kako je istakao težak i neprofitabilan posao, on mora biti nastavljen i u narednoj godini. Za održavanje i sanaciju deponije na Dugunji u budžetu je predviđeno 100.000 eura. Početkom naredne godine biće raspisam tender.
Zadovoljni su i mještani. Član savjeta MZ Ubli Goran Vukčević je za Radio Jadran potvrdio da je deponija uređenija nego li je to bilo prije, da se smeće ne pali. Ali opština prema njima još ije ispunila data obećanja.
– Nakon Nove godine očekujemo sastanak sa predstavnicma lokalne samouprave, kako bismo se dogovrili o narednim koracima – rekao je Vukčević.
Mještani Ubala blokirali su rampu na privremenoj deponiji Tisove grede, pa kamioni gradske Čistoće nisu mogli da istovare smeće, krajem marta ove godine. Gradu je prijetila zaraza od gomila smeća.
Inače, za novu sanitarnu deponiju na lokaciji Duboki Do, privodi se kraju izrada Elaborata uticaja na životnu sredinu. Nakon toga dokumentacija će biti predata resornom Ministarstvu za dobijanje građevinske dozvole. Predsjednik opštine smatra da bi kreditna sredstva po povoljnim uslovima mogli dobiti od Svjetske banke. U tom slučaju izgradnja nove deponije mogla bi da počne pred ljeto.
Ukupna vrijednost investicije je 2,5 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code