Deset godina taxi službe „More“: Niže cijene prevoza u sezoni

Deset godina taxi službe „More“: Niže cijene prevoza u sezoni

8
Podijeli

Hercegnovska kompanija D.A.J.M.I., u sklopu koje posluje taksi služba “More” obilježava danas deceniju rada. Budući da taksi prevoz odavno više nije luksuz nego potreba, iz ove kompanije su povodom jubileja najavili niže cijene prevoza u špicu sezone, ali i u najskorijem periodu. Kompanija D.A.J.M.I. biće ovlašćeni distributer za prodaju i servis Škodinih vozila u centru u Sutorini.

U razgovoru za Radio Jadran, vlasnik kompanije, Dejan Radulović, priča kako su 2007. godine od iznajmljenog prostora “Tehnoservisa” u Zelenici, sa svega 10 vozila i dvadesetak zaposlenih, dostigli respektabilnu cifru od preko stotinu stalno zaposlenih, plus trideset sezonaca, vozni park od preko 70 automobila. U međuvremenu izgradili su i svoju zgradu u Sutorini u kojoj je središte kompanije. Poslovanje kompanije je išlo uzlaznom putanjom iz godine u godinu, pa danas sve obaveze prema zaposlenima i bankama izmiruju na vrijeme, bez kašnjenja:

Picerija i restoran

“Mi smo već godinu kasnije krenuli sa izgradnjom našeg poslovnog centra gdje se i sada nalazimo. Uz to smo povećavali i broj vozila, imali 31 vozilo i 60 zaposlenih. Od tada, smo skoro svake godine obnavljali vozni park, pa smo 2015. kupili 58 novih auta i napravili saradnju sa Auto Čačkom, čime smo povećali i broj zaposlenih na 110. Taj broj u sezoni uvećan je uvijek za oko trideset, koji raspolažu sa 77 vozila”, priča Radulović.

Cijena od 0,70 centi po pređenom kilometru i 1,30 eura kao minimalna cijena vožnje pokazala se kao rentabilna i konkurentna u odnosu na ostale taksi prevoznike. Ta cijena zadržana je do danas kad je riječ o “zimskom” cjenovniku. Kao i većina privrednika iz drugih djelatnosti, bilo turističkih, trgovačkih ili ugostiteljskih, i u Taksi službi More cijene prevoza su nešto veće u sezoni. Međutim, ovog ljeta, konkretno u julu i avgustu cijene će biti niže u odnosu na standardan ljetnji cjenovnik, najavljuje Radulović:

“Svi preko ljeta podignu cijene i smještaja, i u lokalima i slično, ali to je samo tokom jula i avgusta. Ja znam da je to mještanima bio problem, ali mi ne možemo dijeliti mušterije na domaće i goste, cijena je ista za sve. Ali povodom jubileja, ove sezone u julu i avgustu cijene će biti niže, samo u ovom trenutku još uvijek ne znamo koliko”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, uspijevaju da posluju pozitvno u odnosu na konkurenciju, jer imaju drugačiji sistem rada, a i posla ima za svakoga uz obostrano poštovanje:

“Moja firma nikada ne koristi druga taksi stajališta, to je naš interni dogovor. To poštujemo, mada bih po Zakonu o drumskom saobraćaju imao pravo na sve obilježene pozicije”, pojašnjava on.

No, iako je kao vlasnik firme zadovoljan postignutim, problemi nijesu zaobišli ni ovu novsku kompaniju. Najviše ih je bilo tokom 2008. kada je vladala recesija, kada nije bilo jednostavno servisirati kreditne obaveze prema bankama, kao ni zaposlenima:

“Banke su tu nemilosrdne i rokovi se moraju poštovati. Nije bilo jednostavno, ali, evo uspijevamo nekako da se izborimo, nadam se, na obostrano zadovoljstvo i naše i naših mušterija. Naravno, uvijek smo otvoreni za kritike, a i za pohvale”, kaže Radulović.

Ono što je dobra vijest za potencijalne kupce vozne marke Škoda, kompanija D.A.J.M.I. biće ovlašćeni distributer za prodaju i servis ovih vozila u centru u Sutorini.

8 Komentari

  1. I,m not from Balkan but spend a lot of time in HN every year. Taxi service and price is ok. But, the biggest problem is that just a few speak English, and drivers how speak don’t do it so well.
    I can’t use Taxi for a guide tour, i can’t get information about the history from this area, i can’t speak about anything almost, why not under wintertime give drivers lessons in English, then you have a new market

    7
    1

Ostavite komentar

*

code