DESET VATERPOLO PLIVAČKIH KLUBOVA CRNE GORE I HRVATSKE KROZ IPA PROGRAME POVEZUJU...

DESET VATERPOLO PLIVAČKIH KLUBOVA CRNE GORE I HRVATSKE KROZ IPA PROGRAME POVEZUJU DVIJE DRŽAVE

209
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

PVK Jadran Carine je jedini sportski kolektiv u Crnoj Gori i jedina isnstitucija u Opštini Hercetg Novi koja drugi put uspjeva da koristi pretpristupna sredstva EU kroz program prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske.

Nakon projekta “Olimpijske nade”, koji je okupio, mlađe kategorije, svih crnogorskih vaterpolo klubova i dubrovačkog Jug-a, novi koji vrijedi 305 hiljada eura počeo je 1.septembra i trajaće 18 mjeseci. Uključuje čak 10 vaterpolo klubova: Jadran Carine, Bijela, Primorac, Cattaro, Budva iz naše države i Jug, Bellevue, Cavtat, Gusar i Korčula iz Hrvastke.
– Projekat – “Sport za djecu i mlade: jačanje razvoja i saradnje u prekograničnom području” – OH20 POLO, je ambicioznije od prethodnog. Uključeno je više korisnika-klubova, a to znači i dosta više djece, trenera, pa se naša baza proširila na porodicu olimpijskih nada. Uključili smo i plivački program kroz regionalno plivačko takmičenje i nekoliki jednodnevnih takmičenja, što će nam kroz sardnju sa Jugom dosta značiti – kazao je na prezentaciji direktor Jadran Carina, Miloš Mračević.
On je objasnio da projekat podrazumjeva organizaciju 4 vaterpolo kampa, jedan je već počeo na Škveru sa 80-oro djece, koji rade sa trenerom Vladimirom Gojkovićem. Pored plivačkih takmičenja predviđena je i nabavka sportske opreme za plivače i vaterpoliste. Posebno će kroz projekat biti posvećena pažnja promociji ovog sporta, ali i dvije države.
– Planirana je izrada specijalnog web sajta, posvećenog olimpijskim nadama, dosta elektronskog i štampanog materijala. Biće organizovani i seminari za igrače, trenere i rukovodstva klobova. Najveća nadogradnja priojekta biće i to što će prvi put u regionu biti napravljena aplikacija za tzv pametne telefone, za takmičenje Olimpijske nade i klubove dvije države -kazao je Mračević.
Klubovi dvije države zajedno sa Dubrovačkom razvojnom Agencijom DURA biće inicijatori povezivanja opština, preko Sekretrijata za sport i kancelarija za mlade, dodao je Mračević. Tako će od Budve do Korčule biti povezane sve opštine, što je novina i poseban kvalitet projekta.
U tom tonu govorila je i Andera Novaković iz DURE.
– Evropska komisija nas je prepoznala kao najbolji projekat prekogranične sradnje Hrvatske i Crne Gore. Nastavak je uslijedio zbog dodatnih vrijednosti, ne smao saradnje klubova nego i opština. Ona uprkos ranijim nastojanjima nije zaživjela kako bismo htjeli. Ovaj projekat je omogućio da se povežemo kroz sport. Tako ćemo raspravljati i o drugim razvojnim temama između opština, jer smo zajendičko područje, gravitiramo jendi prema drugima i imamo iste geografke i klimatske uslove i zajendičkih tema na pretek -kazala je Novakovićka.
Prezentaciji projekta prisustvovali su predstavnici svih klubova i predstavnici opštine Herceg Novi i grada Dubrovnika u želji da ovo bude podsticaj za nove projekte.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code