“Diabart” za lakši život sa dijabetesom

“Diabart” za lakši život sa dijabetesom

0
Podijeli

Kampanju o životu sa dijabetesom pod nazivom “Diabart” pokrenula je NVO “Život sa dijabetesom – Diabet Life”, kako bi podigla svijest o opasnostima od dijabetesa kod građana, podstakla ih na otvoreni razgovor o ovoj bolesti i upoznala oboljele sa njhovim pravima.

Prvi dio kampanje biće organozovan 21. i 22. septembra u terminu od 16 do 20 časova, a 23. septembra od 9 do 12 u Đenovićima.

Picerija i restoran

Posjetioci će imati priliku da besplatno prekontrolišu šećer u krvi i krvni pritisak, a sve to uz dobrotvorno-donatorsku prodajnu izložbu rukotvorina koje izrađuje udruženje.

– Jedan od najbitnijih razloga pokretanja ovakve idejno svježe i drugačije kampanje je taj što smo svjesni koliko su samo saznanje i činjenica da osoba ima dijabetes kao i svakodnevni život i borba sa dijabetesom stresni, zato je „Diabart“ pažljivo osmišljen tako da se u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi svi posjetioci, posebno djeca i mlađi, “otvore” i upoznaju sa dijabetesom, razmjene iskustva sa drugim dijabetičarima, saznaju kako porodica i okruženje mogu podržati dijabetičara, a sve to kroz relaksirajući prijateljski razgovor i komunikaciju – poručili su iz ove NVO.

Oni izradom rukotvorina žele da pokažu značaj kreativnosti, raznih hobija ili bilo koje vrste umjetnosti u borbi protiv stresa, koji je jedan od vodećih uzročnika dijabetesa.

– Svi posjetioci kupovinom naših proizvoda na dobrotvorno-donatorskoj izložbi mogu biti sigurni da će imati unikatni dekorativni predmet ili poklon kao i da će time donirati udruženju i pomagati naše buduće aktivnosti – navode iz NVO “Život sa dijabetesom – Diabet Life”.

U planu organizacije su i kapmanje u Baošićima i Bijeloj u narednom periodu, a o terminima i lokacijama građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Više informacija na sajtu organizacije diabetlifenvo.wixsite.com/diabetlife, kao i na Facebook stranici www.facebook.com/diabetlifenvo

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code