Dinamika radova na kolektoru spora, izvođač traži novi plan

Dinamika radova na kolektoru spora, izvođač traži novi plan

2047
10
Podijeli

yzelenika radovi 050416 1Postavljanje kolektorskih cijevi obavlja se trenutno na tri lokacije – u Zelenici ispred OŠ Ilija Kišić, gdje se saobraćaj, uz semaforsku signalizaciju odvija jednom trakom, u Đenovićima, kod restorana “Papagaj” i u Bijeloj. Prema posljednjem dinamičkom planu izvođača, koji je saopšten na sastanku u Opštini prije par dana, ti radovi trebalo bi da budu okončani početkom maja.

Predstavnik nadzorne firme Dahlem, ing. David Matić kaže za Radio Jadran da se dinamika izvođenja radova ne poštuje, pa je izvođač, turski Ćeltikćoglu, ponovo predstavio novi dinamički plan za radove na rivijeri:

Picerija i restoran

“Po tom planu, predviđaju da će posljednje radove u Bijeloj kad je riječ o postavljanju kolektora biti završeni do 8. maja, nakon čega će  gradilište biti konzervirano. Kad je riječ o Zelenici i Đenovićima, postavljanje kolektora biće okončano krajem aprila, nakon čega će uslijediti vraćanje površina u prvobitno stanje”, navodi Matić.

Na prioritetnoj dionici od Forte Mara do Meljina, kao i za  uključenje  postrojenja za preradu otpadnih voda, preostalo je ispitivanje potisnog cjevovoda, završni radovi na pumpnoj stanici Meljine – kružni tok. Prema riječima inženjera Matića, u nadzornoj firmi “Dahlem” očekuju da izvođač u narednih nekoliko dana dostavi uzorke kamena kojim će biti popločan dio Šetališta od Forte Mara do Energoprojekta.

zelenika radovi 050416 2“Na inicijativu investitora na sastanku u Opštini  biće dostavljen predlog novog kamena kojim će biti popločan taj dio šetališta. Izvođač je obećao da će radove na toj dionici kompletirati do 1. maja. Možda neće biti sav kamen postavljen, ali bi ostali radovi na toj dionici trebalo da budu gotovi do prvomajskih praznika, kaže Matić.

On dodaje da će se nakon ispitivanja potisnog cjevovoda pristupiti spajanju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na kanalizacionu mrežu.

“Radovi na postrojenju odvijaju se paralelno, a najava je da će početak testova sa čistom vodom biti početkom maja. Tek nakon uspješno završenih radova na ugradnji tog dijela kolektora, počeće testovi sa otpadnom vodom, što je u planu za kraj maja”, pojasnio je Matić.

Dionica od Forte Mara do Meljina i postrojenja trebalo bi u funkciji da bude početkom maja. Testovi sa otpadnom vodom postorojenja krajem maja značiće i probni rad postrojenja, dok će krajnji radovi na dionicama duž rivijere biti okončani do početka juna. Do sada je postavljeno 93% cjevovoda, što ne znači i procenat završenog posla, jer se posebna statistika vodi za pumpne stanice.

10 Komentari

 1. Da li postoji institucija kojoj se Novljani mogu obratiti,jer mi ovo placamo!!! Znamo da sto se tice svih politicara ,i ranijih i ovih novih,koji vladaju i koji su vladali,nemamo se kome zaliti. Da li vas radio moze pokrenuti inicijativu?
  0  0
 2. Izlišno je bilo što komentarisat. Što god da čovjek napiše, djeluje suvišno i zaludno. Kao što su prethodnici komentarisali, neko je za ovaj nerad i javašluk “dobro podmazan” (može i bez navodnika), i ostaje nam samo da se pomolimo da će agoniji brzo doći kraj. Bar što se tiče radova. Kako će to sve funkcionisat kasnije kao sistem-veliko je pitanje. Tuga..
  0  0
 3. Nebi ne cudilo kad bi na kraju u maju izjavili kako im vremenske prilike nisu odgovarale …. ili tako neke smijesne izgovore. Ljudi moji oni su u martu trebali sve zavrsiti. Tri puta se kopa jedno isto .magistrala u zelenici je jednom radjena sad se ponovo kopa…
  0  0
 4. Kakvo bre konzerviranje gradilista ? Zar nije trebalo sve da bude gotovo do maja ? Opet ce se u sezonu uci sa raskopanim setalistem a da ne pricamk o rivjeri nju su svi zaboravili.
  0  0
 5. Da je domaćina u ovaj naš dom zvani Novi, ovakve vijesti ne bi bile objaviljivane! Odavno je trebalo oćerati i Dahlem i Ćetićoglu odavde!

  Pi!

  Čuj dinamika. Ovdje nema ništa od dinamike. Ko je čuo da se dinamikom zove ovoliko razvlačenje radova?

  I kakav kamen, kakvi uzorci kamena za popločanje šetališta? Imali smo fantastično popločanje na dijelu od Forte Mare do Hotela Plaža. Vratite kamen iz TOG majdana, TAKO popločan!

  I poravnajte sve šahtove na magistrali.
  0  0

Ostavite komentar

*

code