Dio Herceg Novog i ovog ljeta dobijaće vodu iz regionalnog vodovoda

Dio Herceg Novog i ovog ljeta dobijaće vodu iz regionalnog vodovoda

1951
4
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 4Pripremni radovi na čišćenju starog tivatskog cjevovoda, kojim će se opština Herceg Novi privremeno i po potrebi snabdijevati vodom iz regionalnog vodovoda, okončani su nakon dva mjeseca. Već od sjutra trebalo bi da počne uvlačenje sanacionog materijala, kazao je za Radio Jadran, glavni inženjer u Regionalnom vodovodu, Ivan Špadijer.

“Riječ je o novoj tehnologiji koju smo samo mi koristili u Crnoj Gori, a koja se pokazala dobra. Radovi bi trebalo da traju do sredine sljedeće sedmice, a nakon toga slijedi standardna procedura dezifenkcije i ispitavanja vode prije puštanja korisnicima”, naveo je Špadijer.

Picerija i restoran

Prema njegovim riječima sa predstavnicima opštine Herceg Novi prije petnaestak dana načelno je dogovoreno da će Herceg Novom i ovog ljeta biti distribuirane određene količine vode iz Regionalnog vodovoda:

“Ostali smo na tome da se oni obrate Regionalnom vodovodu sa zvaničnim zahtjevom i specifikacijom vremena, količine vode, kao i dinamikom isporuke koja im je neophodna. Očekujemo da će se to desiti narednih dana”, dodao je Špadijer.

Podsjetićemo da je protekla dva mjeseca saniran dio sistema koji služi za privremeno priključenje opštine Herceg Novi na regionalni sistem vodosnabdijevanja. On se koristi nekoliko godina unazad, a zahvaljujući njemu hercegnovska rivijera dobija od 50-60 sekundnih litara vode sa tivatske strane. Dužina starog cjevovoda je 720 m, od objekta prekidne komore Tivat do pumpne stanice Podkuk. Njegovu rekonstrukciju finansira u potpunosti Regionalni vodovod iz sopstvenih sredstava, u visini od 300 hiljada eura.

“U sljedećoj fazi, kada dobijemo građevinsku dozvolu i obezbijedimo finansije, treba da se izgradi još 3,2 km cjevovoda sa pratećim objektima. U tom trenutku biće okončana I faza u okviru koje će sve opštine Crnogorskog primorja, uključujući konačno i Herceg Novi, biti prikopčane na regionalni sistem – naveo je ranije Špadijer.

Da bi se za taj dio posla raspisao tender za izgradnju nedostajuća 3,2 km cjevovoda, po Zakonu o javnim nabavkama potrebno je obezbijediti finansijska sredstva, a JP Regionalni vodovod je obezbijedilo neophodnu tendersku proceduru.

4 Komentari

 1. Prije nego pocne da dolazi ta “VODA” samo da pitam oce li ista cijena bit za nju kao i za pitku vodu.Ili ce se samo naplatiti prva 3 dana te vode jer je toliko valjala prosle godine kad ste je pustili u nas sistem.Predsjednica opstine i direktorica vodovoda su prosle god tvrdile da je ta voda odlicnog kvaliteta ali nisu dosle da popiju casu vode iz tog sistema da nam dokazu kvalitet jer su znali kakva je ali su zato cijelo ljeto Bijeloj i Kamenarima je naplatili kao da je ispravna i za pice!
  0  0
 2. Aaaa, bas simpaticno, dobijati cemo dodatnu vodu kod protoka od 400l.,a dje ste bili za vrijeme restrikcija? Uostalom, kakva je to voda osim sto je mokra?
  0  0
 3. Da li će i ove godine hercegnovska opština u toku ljeta dobijati vodu iz regionalnog vodovoda KOJA NIJE BEZBEDNA ZA PIĆE (kao predhodnih godina!). VI se očigledno IGRATE sa nemoćnim stanovništvom opštine Herceg Novi! Neredovno snabdijevanje vodom opštine Herceg Novi traje više od 30 godina. Dokle tako? Ima li odgovornih za ovako neodgovoran odnos prema stanovništvu? A hoćete da Herceg Novi bude NAJ grad Evrope? Hoćete u EU. Ovdje su nešto “pobrkani lončići”!
  0  0

Ostavite komentar

*

code