Dio mališana sa Savine boraviće u drugim vrtićima, dio s babama i...

Dio mališana sa Savine boraviće u drugim vrtićima, dio s babama i đedovima…

1596
1
Podijeli

vrtic savina nadstresnicaNema dječje igre i graje od jutros u zgradi vrtića “Naša radost” na Savini. Tako će biti sve dok se ne obavi ispitivanje sigurnosti objekta i terena nakon nedavnog urušavanja nadstrešnice iznad jasličnog dijela.

Privremenim zatvaranjem objekta došlo je do konfuzije među roditeljima, jer u međuvremenu treba negdje smjestiti oko 200 mališana. Čini se, ipak, da je danas situacija nešto bolja, jer je pronađeno rješenje. Direktorica javne predškoslke ustanove “Naša radost”, Tanja Dulić kazala nam je da će polovina djece biti nakon praznika raspoređena po drugim vaspitinim jedinicima. Za ostale mališane roditelji su se snašli kako da ih zbrinu, kod baba i đedova, prijatelja…

Picerija i restoran

“Oko stotinu djece biće od srijede raspoređeno po drugim vrtićima, jer su za toliko djece roditelji oglasili potrebu za vrtićem. Neki su se odlučili za vrtić u Igalu, neki su izabrali Zeleniku ili Bijelu, gdje je kome najbliže bilo. Prilagodili smo neke uslove za ovu trenutnu situaciju. Nadamo se da će sve biti bez problema”, kazala je Dulić.

Za sada još nije poznato do kada će trajati sigurnosno ispitivanje terena, ali Tanja Dulić ističe da će nastojati da nađu bolje alternativno rješenje za smještaj djece, naročito ukoliko i početak nove školske godine dočekaju bez objekta na Savini.

“Vi znate da se nama od juna broj djece koja koriste vrtić svakako smanji i da ih smještamo u jedan objekat, tako da nam je u ovom trenutku samo maj malo problematičan. Nadam se da ćemo to nekako pregurati. Do kada će ovakvo stanje trajati, stvarno ne znam, ali druga rješenja svakako ćemo i dalje da tražimo, naročito ako i u septembru budemo bez objekta”, dodala je ona.

Podsjetićemo da je jučerašnjom odlukom Ministarstva prosvejte objekat vrtića na Savini zatvoren do daljnjeg, kako bi se obavila neophodna ispitivanja bezbjednosti objekta i okoline.

1 komentar

  1. POD HITNO NEK NAM DRŽAVA OBEZBIJEDI ADEKVATNO MJESTO ZA BORAVAK NAŠE DJECE !!! AKO NE SAD, U SEPTEMBRU ĆE NAM SVAKAKO TO BITI NEOPHODNO!!! HOĆEMO LI, RODITELjI PRAVIT KAKVU PETICIJU?!!! DJECA NAŠA SU U PITANjU , A SVI ZNAMO DA SU DJECA NAJVAŽNIJA !!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code