Direktor Morskog dobra Mihailo Đurović podnio ostavku

Direktor Morskog dobra Mihailo Đurović podnio ostavku

1758
6
Podijeli

mihailo djurovic 160216Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Morsko dobro Mihailo Đurović podnio je ostavku na tu funkciju.
Tu informaciju za CdM je potvrdio sam Đurović. Kao razlog naveo je propuste u objavljivanju tendera za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.
“Podnio sam ostavku na funkciju direktora Morskog dobra. Razlozi su isključivo posljednja dešavanja. Desilo se što se desilo, osjećao sam moralnu odgovornost da napravim ovaj korak”, rekao je za CdM Đurović.
On je dodao da je pokrenuo disciplinsku odgovornost protiv nadležne službe, odnosno njenog rukovodioca koji se sumnjiči da je odgovoran za propust koji je nanio štetu “Morskom dobru”.

Naime, zbrka je nastala kada je neko u Morskom dobru promijenio odluku Vlade o zakupu plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.

Picerija i restoran

U odluci Vlade piše da je jedan od uslova i dokumenata potrebnih da bi se kompanija prijavila za zakup i potvrda od Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovuplaćanja poreza i doprinosa. U javnom pozivu, međutim, stoji drugačije.

Zbog ove (ne)namjerne greške, moraće da se ponove tenderi za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu, a štetu po zakupce crnogorskih kupališta koji su javno saopštili svoje ponude nemoguće je nadoknaditi.

Sada već bivši direktor Đurović ranije je kazao da nije poništen tender za zakup plaža, već da je zaustavljen postupak vrednovanja ponuda po javnim pozivima.

Imajući u vidu da su objavljeni javni pozivi, i pored određenih grešaka, u skladu sa Zakonom-Uredbom, Upravni odbor Morkog dobra je dao preporuku da tenderske komisije za kupališta u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Bar, nastave i okončaju započete postupke u skladu sa objavljenim Javnim pozivima.

Takođe, Upravni odbor je zadužio stručne službe da pripreme cjelovitu Informaciju o realizaciji i toku tenderskih postupaka koja će biti dostavljena resorno nadležnom Ministarstvu održivog razvoja i turizma kao i Vladi Crne Gore.

Inače, Đurović je na funkciju v.d. direktora stupio u oktobru prošle godine nakon smjene Rajka Barovića.

6 Komentari

  1. Posten covjek ovako treba da uradi.Pogledajte mnoge iz firme Morsko dobro-zlo sto su imali a sto sada imaju.G-din Djurovicu,Vi ste posten i moralan covjek.
    0    0
  2. E Andrija Radman nek se ugleda na ovog covjeka jer je napravio vecu stetu no on! Molim obajavite komentar jer cu ga pisat do besvjesti dok ga ne objavite.
    0    0

Ostavite komentar

*

code