Disciplina u Skupštini Herceg Novog: Deset odbornika ostalo bez naknade

Disciplina u Skupštini Herceg Novog: Deset odbornika ostalo bez naknade

4992
18
Podijeli

so hn 0706 4Hercegnovska Skupština koja je danas počela u neobično konstruktivnom dijalogu između vlasti i opozicije završena je disciplinskim mjerama za deset odbornika koji su namjerno kršili Poslovnik.

Naime, kod tačke dnevnog reda, izbor i imenovanja, prilikom izjašnjavanja  o članovima Upravnog odbora JU Dnevni Centar, a potom i o razrješenju jednog člana Skupštine Turističke organizacije, odbornici opozicije nijesu htjeli da glasaju ni za, ni protiv, niti uzdržano. Iako ih na to obavezuje Poslovnik o radu Skupštine.

Picerija i restoran

Vjerovatno su htjeli i da se malo poigraju sa vladajućom koalicijom DPS-Izbor kada  su uvidjeli da im nedostaje jedan odbornik za kvorum i da je u vladajućim klupama samo 17 odbornika.

Ne dozvolivši da tako utiču na validnost skupštinske odluke, Radman je ponovio glasanje prilikom koga je i pristigao jedan odbornik za kvorum. Odluke su prošle, ali opozcionari su svjesno kršili Poslovnik, čak je u jednom momentu Daniejla Đurović(SNP) dobacila: ”Kaznite nas”. Rečeno, učinjeno!

Radman je predložio da se ukine mjesečna naknada za ovaj mjesec odbornicima koji svjesno krše Poslovnik, onemogućavaju rad SO Herceg Novi i koji omalovažavaju ovaj dom, jer ne koriste sredstva tehnike za glasanje. Sredstva od njihovih naknada biće usmjerena Dječijem Domu Mladost. Za taj predlog bilo je 17 odbornika a 2 su bila uzdržana.

18 Komentari

 1. Samo zluradi se raduju tuđoj kazni od koje oni nemaju koristi.To je samo bila kolegijalna opomena pred javnošću,a nadoknada slijedi,tako da -ko se zadnji smije…..
  0  0
 2. Radmanov problem nije hoce li opozicija biti u skupstini ili ne, i on to zna, juce je bio samo “malo nervozan” i napravio pogresne korake. Njegov glavni problem su mu njegovi i koalicioni odbornici kojih ima taman da predju granicu kvoruma a koje sve manje moze kontrolisati zbog raznih unutrasnjih opstrukcija i nediscipline.
  0  0
 3. Potrebni su ovom gradu novi ljudi i nova energija.Tice se i vlasti i opozicije,ovi ranije sto su vladali su bili losi a ovi novi su gori od njih…
  0  0
 4. Koliko lupanja na tako malom mijestu ovo je pakao! Ne poslanik već gradski odbornik koji prisustvuje sjednici je obavezan da u vrijeme glasanja se izjasni sa da ne ili uzdržan ili da prije početka glasanja napusti salu. I nema filozofije. Za one koji neće da glasaju mogu da se uzdrže ali moraju da se jave kad su prisutni.. A sad pošto nam i državu vode slični ovima što se uzdržavaju zato smo tu đe smo!!
  0  0
 5. od sad ce svi odbornici vladajuce koalicije morat bit stalno prisutni ince nece bit kvoruma a svaki odbornik ili poslanik ima pravo da se ne izjasni i ne glasa tako da ce i ovu odluku upravni sud ponistit ,to je samo jos jedan dokaz o elementarnom nepoznavanju prava gos radmana mada mislim da je s ovim htio da disciplinuje i svoje odbornike koji veci dio su osutni sa zasjedanja ili sjede u bifeu
  0  0
 6. Ja im predlažem da opet isto stalno ponavljaju i da tako Dječiji dom Bijela ima stalni izvor prihoda.I da im daju zlatnu plaketu.Makar nešto korisno od njih.
  0  0

Ostavite komentar

*

code