Dizajniranje enetrijera starog Lazareta: Sačuvani svi važni istorijski detalji

Dizajniranje enetrijera starog Lazareta: Sačuvani svi važni istorijski detalji

5319
8
Podijeli

U Meljinama, na mjestu istorijskog lokaliteta Lazaret, nastavlja se izgradnja kompleksa Lazure Marina & Hotel. Osnovne projektne i građevinske radove vodi kompanija Omorika Montenegro doo Herceg Novi, ćerka-kompanija srpske kompanije Omorika Kop – biro za projektovanje i dizajn.

DCIM100MEDIADJI_0039.JPG

Arhitektonski projekat koji je kompanija dostavila radi učešća na međunarodnom konkursu, koji su organizovali investitori Lazure Marina&Hotel, zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, pokazao se kao najbolji po svim kriterijima i zasluženo je zauzeo prvo mjesto. Na konkursu je učestvovalo ukupno 17 arhitektonskih kompanija iz raznih evropskih zemalja. Svaka od njih je predstavila članovima žirija svoje viđenje budućeg turističkog kompleksa.

Picerija i restoran

– Tajna uspijeha je bila u tome što su projektanti “Omorike” maksimalno sačuvali unikatne istorijske elemente zgrade kao što su kameni zidovi i stepenice, kapela i bunari, a takođe su ih akcentovali sofisticiranim detaljima i zanimljivim tehnološkim rješenjima – ističu u kompaniji Imperio Holding LTD, koja je investitor.

lazure-enterijer-1U ovom trenutku, arhitekte kompanije “Omorika” rade na dizajnu enterijera istorijske zgrade Lazareta u kojoj će se nalaziti mali hotel sa 23 sobe.

“U izradi enterijera planiramo da koristimo prirodne materijale, kao što su drvo i kamen, svijetle boje u kombinaciji sa jarko obojenim detaljima” – kaže glavna dizajnerka enterijera, Jelena Šešlija.

“Osim toga, sviđaju nam se tradiocionalni sredozemni i balkanski motivi kao što su: ornamenti, crteži i različiti dekorativni elementi od drveta” – dodaje ona.

lazure-enterijer-3Najposjećeniji djelovi hotela su kao i uvijek lobi i recepcija. U našem slučaju je odlučeno da se za ove djelove iskoristi unutrašnje dvorište istorijske zgrade, koje će biti zatvoreno staklenim krovom i to će dozvoliti da prostor bude vizuelno otvoren, ali zaštićen od vremenskih nepogoda. U centru će se nalaziti recepcija i lobi bar, a među njima će se formirati mali trg koji će svojim izgledom i namjenom podsjećati na stare trgove, na kojima su obično bili crkva i udobni kafići.

Važnu ulogu u stvaranju takve atmosfere igra kapela Svetog Roka, fasada i enterijer koji se trenutno brižljivo restaurira. Taj prostor će biti idealan za održavanje svečanih događaja manjih razmjera, a u lijevom krilu zgrade je predviđena banket sala. Takođe će za goste uvijek biti otvoreni restoran i terasa sa pogledom na marinu.

Velika pažnja se, naravno, poklanja i enterijeru hotelskih soba.

lazure-enterijer-2Zahvaljujući specifičnostima istorijske zgrade ovdje će se svaka soba razlikovati od drugih po planu i dizajnu, ali će stil svakako biti jedinstven. Možete već vidjeti primjere ovih enterijera na novom sajtu projekta, koji je završen ove nedjelje:  www.lazure.me.

“Svi građevinski  i završni radovi će biti gotovi u junu 2017, kako je to bilo planirano. Shodno tome se veoma nadamo podršci lokalnih vlasti” – kaže marketing menadžerka projekta, Anja Martinova.

DCIM100MEDIADJI_0055.JPG

U toku je izbor kompanije koja će se baviti pokretanjem i daljim upravljanjem hotela. Kompleks je već posjetio određeni broj ovih kompanija. Svima se veoma svidio projekat i oduševljeni su ljepotom Herceg Novog.

– Čim kompanija bude izabrana mi ćemo početi sa zapošljavanjem i obukom budućih radnika našeg kompleksa, a zaista se nadamo da ćemo ih naći među lokalnim stanovništvom – poručuje Martinova.

8 Komentari

 1. Sve je prelijepo ako lokalna vlast da podršku onima koji stvarno znaju i ne miješa se u ono što ne zna.Tako bi trebalo i kad se bude zapošljavalo da se ne nasrće sa ubacivanjem i nametanjem svojih stručnjaka,realno procijenit svoje sposobnosti i ne ucjenjivati nikoga,a učiti na primjerima,jer mi vrlo malo znamo odkad su se škole izlizale,odnosno ofucale.
  npr.”…podsjećati na stare trgove, na kojima su obično bili crkva i udobni kafići..” ili ” uspijeha”.
  0  0
 2. Izvanredno. Svaka cast!
  Koliko vidim apartmani se ne pominju. Nemojte ljudi ko Boga vas molim! Lijepo je ovako. Najljepsi turisticki objekat u gradu.
  1  0

Ostavite komentar

*

code