Djeca iz najugroženijih porodica sa Kosova i Metohije i ove godine ljetuju...

Djeca iz najugroženijih porodica sa Kosova i Metohije i ove godine ljetuju u Herceg Novom

0
Podijeli

Opština Herceg Novi je i ove godine obezbjedila besplatno ljetovanje u našem gradu za tridesetoro djece iz socijalno ugroženih porodica i djece sa smetnjama u razvoju sa Kosova i Metohije, i to kroz podršku projektu „Moje sunce“.

Ovim projektom Udruženja građana „Složno u nevolji-SUN“ predviđen je boravak djece iz izolovanih enklava sa Kosova i Metohije, uzrasta od 6 do 13 godina u hotelu „Lighthouse“ u Igalu, u drugoj polovini avgusta, sapoštili su iz Press službe Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Riječ je o mališanima koji potiču iz najugroženijih porodica sa Kosova i Metohije – po kriterijumu materijalne ugroženosti, zdravstvenog stanja, tjelesnog invaliditeta ili smetnji u razvoju. Njihov boravak i oporavak sastojaće se iz niza aktivnosti koje su osmišljene za njihovu obrazovnu, razvojnu i psiho-fizičku dobrobit.

Projekat „Moje sunce“ traje petnaestu godinu, a do sada je preko 4.800 djece boravilo na moru i planini. Od samog početka projekta jedan od pokrovitelja je Opština Herceg Novi.

Opština na ovaj način nastavlja da podržava humane projekte, posebno one usmjerene na najmlađe, vođena idejom da je obaveza i odgovornost lokalne uprave između ostalog i odgovoriti molbama za pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Osim ovog, Opština je u proteklom periodu podržala projekat „Dani milosrđa“, humanu donatorsku akciju održanu prije pola godine u Podgorici, radi prikupljanja pomoći za socijalno najugroženije porodice nestalih, izbjeglih i raseljenih lica sa Kosova koji privremeno borave u Crnoj Gori.

Akcija „Dani milosrđa” organizovana je na inicijativu Saveza udruženja raseljenih, izbjeglih i prognanih lica u Crnoj Gori i Udruženja porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji „Crveni Božur“, a uz pomoć i podršku Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori, Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore, kao i Komisije za nestala lica i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code