DJECA MOGU SVE – DJECA “ZRAKA SUNCA” ČISTE PLAŽU

DJECA MOGU SVE – DJECA “ZRAKA SUNCA” ČISTE PLAŽU

172
0
Podijeli

NVO za djecu sa posebnim potrebama “Zrak Sunca” iz Igala, organizovaće od 10 h, akciju čišćenja plaže “Duga” ispod starog dijela Instituta Igalo povodom Dana planete Zemlje.

Ova akcija organizuje se četvrti put na plaži koja je jedina prilagođena osobama sa posebnim potrebama. U njoj će, pored djece sa teškoćama u razvoju učestvovati i djeca novskih vrtića, kao i osnovnih i srednje škole iz Herceg Novog. Njima će se pridružiti i štićenici Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.
Prema riječima predsjednice “Zraka Sunca”, Ljiljane Krstić, dobrodošli su i svi ostali zainteresovani, koji na ovaj način žele da pomognu i pošalju poruku koliko je očuvanje životne sredine važno za svakog pojedinca. Cilj ove akcije je poruka da “djeca mogu sve”. Pored čišćenja, planirano je više zabavno kreativnih aktivnosti.
“Jedna grupa djece crtaće planetu Zemlju i njihovu viziju planete, nakon čega ćemo prirediti izložbu radova. Napravićemo i skulpturu kao sinonim zaštite Zemlje, a da li ćemo napraviti i kantu za smeće ili nešto drugo, zavisiće od inspiracije”.
Skulptura će biti napravljena od prikupljenog materijala i biće izložena na plaži. Krstićka je podsjetila da su ranijih godina djeca pravila sunce i metlu od otpadnog materijala.
Odziv zainteresovanih na ranijim akcijama bio je izuzetan, pa u ovoj NVO očekuju i ovoga puta veliki broj djece, spremnih da kroz jednoipočasovno druženje i zabavu, učine nešto korisno za svoje okruženje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code