Dječija Olimpijada u Igalu: Masovno, sportski, razdragano

Dječija Olimpijada u Igalu: Masovno, sportski, razdragano

2233
4
Podijeli

Sportski centar Igalo ispunila je radost i uzbuđenje 550 mališana  iz 15 crnogorskih i klubova iz Hrvatske i BIH koji su se takmičili na 3. Dječijoj Olimpijadi. Važnija od rezultata u spretnosti i brzini bila je promocija zdravog života uz fizičke aktivnosti.

3-djecija-olimpijada-1Organizator, univerzalna školica Jump, uspjela je u naumu da omasovi Olimpijadu za djecu uzrasta od 3 do 12 godina.

Picerija i restoran

Skup je otvorio doc. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta fizičke culture – iz Nikšića, koji je podsjetio da je  napredak  motoričkih sposobnosti koji se postigne za jedan mjesec u predškolskom uzrastu jednak onome što se postigne kasnije za godinu.

– Veliko je zadovoljstvo, vidjeti toliko djece u sportskoj opremi da se takmiče i razmišljaju o fizičkim aktivnostima u vremenu kada je toga zbog razvoja IT tehnoloija i promjne stila života sve manje – rekao je on.

3-djecija-olimpijada-2Za školicu JUMP ovo je još jedna uspjela Olimpijada, jer pored edukacije i razvijanja sportskog duha i motorike kod djece, šire prijateljstva u regionu, gdje imaju slične metode rada sa djecom. Na tri poligona dječaci i djevojčice su se takmičili u sprintu, spretnosti i trčanju četvoronoške. Najbolji su dobili pehare i medalje. Milutin Govedarica ističe da su sa mališanima došli i roditelji, pa je u hotelu Lighthouse u Igalu popunjeno 250 kreveta.

Direktor školice sa Brača, Mario Glibić, ističe da im se dopada Igalo i da su djeca srećna dok putuju i takiče se. Njihova školica ima 330 članova. Ipak, najmasovnija takmičarska ekipa na 3.Dječijoj Olimpijadi bila je iz Mostara i kluba „Sport talent“. Oni dobro sarađuju sa Novljanima. Nova poznananstva su stekli i razmijenili  iskustva i djeca  iz drugih školica sporta iz Podgorice, Nikšića, Bara, Kotora…

4 Komentari

  1. Objavi govedarica ko je osvojio prva tri mjesta red je osnovni da znamo.ko je najbolji takmicar i takmicarka.šturi ste sa informacijama.a za kotizaciju po djetetu ni soka ni kolaca nijesmo viđeli.od sendviča se umalo ne udavih ništa u lepinji.haos od organizacije jedva dva sa dva minusa.
    0    0
  2. Bravo pošteni Govedarice! Umjesto da Turistička organizacija i Opština sponzorišu ovakve događaje, oni sponzorišu sportske događaje koji okupljaju jedva 50ak učesnika, košarkaške turnire na kojima učestvuju jedva 4 ekipe itd! A ovakvi divni događaji “nisu zanimljivi”.
    1    0

Ostavite komentar

*

code