Dječiji basket turnir i predstava povodom Dječije nedjelje

Dječiji basket turnir i predstava povodom Dječije nedjelje

0
Podijeli

U okviru manifestacije pod nazivom “Herceg Novi – grad po mjeri djeteta”, koju četvrtu godinu  organizuje NVO Urban Nova iz Herceg Novog, a povodom obilježavanja Međunarodne dječije sedmice, biće upriličena dva događaja.

Želeći da promovišu vrijednosti zdravih stilova života najmlađih sugrađana, ali i da podstaknu njihovu kreativnost, program su organizovali u dva dana.

Picerija i restoran

U 17h danas na košarkaškom terenu Karača, u saradnji sa KK “Galeb”, biće upriličen danas 3×3 dječiji basket turnir. Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na broj telefona 069/668-009, a ekipe se mogu prijaviti i pola sata pred početak turnira.

– Nadamo se i ove godine dobroj atmosferi a najboljim ekipama slijede interesantne i vrijedne nagrade – kazali su iz NVO Urban Nova.

U subotu, 7. oktobra u 12h, na tzv. Dječjoj sceni u OŠ “Dašo Pavičić” u najavi su scenski nastupi djece iz kreativnog centra na francuskom jeziku Avenir, a na programu će biti predstava “Cvrčak i mrav” (franc. “La cigale et la fourmi”) od La Fontaine-a i “Škola” (franc. “L’école”), kao i Minijatura “Boka” djece iz Baletske škole Aleksandre Dejanović. Zatim će glumačka trupa đaka OŠ “Orjenski bataljon”, izvesti svoju forum teatar predstavu “Hate free School” koja tematizuje govor mržnje.

Dječja sedmica se svake godine održava u oktobru širom svijeta, a cilj je skretanje pažnje javnosti na djecu i mlade, na dijete kao nosioca prava, na potrebe djece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svojih potencijala.

Manifestacija „Herceg Novi- grad po mjeri djeteta“ je finansijski podržana kroz projekat StroNGO – Doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj/program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, a dio programa je finansiran i uz podršku Opštine Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code