Dječiji dom Mladost: 70 godina postojanja

Dječiji dom Mladost: 70 godina postojanja

1731
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_djeciji_dom_bijelaSvečanom akademijom u Dvorani Park, sjutra će javna ustanova Dječiji dom Mladost proslaviti jubilej, 70. godišnjicu postojanja.

Program akademije zvanično počinje u 19 h horskim izvođenjem himne učenika Muzičke škole. Nastupiće KUD Sloga iz Đenovića, KSC Diano, kao i grupa djece iz Doma. Predviđena je i projekcija dokumentarnog filma, ”Dom”, u produkciji JUK Herceg festa.

Picerija i restoran

– Proslavi će prisustvovati predsjednik države, Filip Vujanović, kao i predstavnici Unicefa i UNDP-a za Crnu Goru, direktori ustanova i Centara dječije i socijalne zaštite Crne Gore, javnih ustanova i preduzeća – kazao je Radiju Jadran direktor Dječijeg doma, Vladimir Delić, koji je najavio veličanstven skup i bogat kulturni program.

Na svečanoj akademiji govoriće ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman i direktor Dječijeg doma, Vladimir Delić.

U dječijem domu trenutno boravi 99-oro djece. Od početka  godine jedno dijete je usvojeno i jednom djetetu pronađena je hraniteljska porodica.

Kada je riječ o programu reorganizacije Dječijeg doma, odnosno rekonstrukcije i adaptacije prostorija, direktor, Vladimir Delić kazao je za portal Radija Jadran da su sredstva obezbijeđena i da se realizacija rekonstrukcije očekuje do kraja godine.

Podsjećamo, rekonstrukcija i adaptacija Doma dio je procesa reorganizacije te ustanove. Biće aktivirana 4 nova programa, a jedan od njih je i “zbrinjavanje” djece sa posebnim potrebama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code