Dječiji dom Mladost proslavio 14. rođendan Torte za osmijeh: Svakom djetetu torta

Dječiji dom Mladost proslavio 14. rođendan Torte za osmijeh: Svakom djetetu torta

6
Podijeli

Samo ozarena lica mališana u Dječijem domu Mladost u Bijeloj mogla su danas prkositi sumornom, kišnom danu u Herceg Novom. Raširene dječije ruke, mala srca, osmijesi, uzbuđenje, radost, graja, na 14. rođendan Torte za osmijeh.

Manifestacija koju je i ove godine organizovala NVO Omladinski centar dovela je donatore iz cijele Crne Gore, ali i iz Slovenije, Makedonije i Srbije. Pojedinci, brojne NVO, državne i privatne firme, donirali su čak 91 tortu, taman koliko je i mališana bez roditeljskog staranja u Domu.

Picerija i restoran

Umjesto podugačkog spiska donatora, pomenućemo samo one koji su prešli hiljadu kilometara da bi došli danas u Bijelu, poklonili torte za dječije osmjehe. Tako su iz Slovenije i Makedonije  donijeli po dvije torte, a iz Svrljiga kraj Niša, iz Srbije, došlo je osmoro gostiju sa osam torti.

– Za dječije osmijehe zadužene su ruke, one koje miluju, grle, hrane, brane, griju, pišu, prave, grade…Ruke nas prihvataju kada se rodimo i guraju da idmeo naprijed i postanemo ljudi. Prijateljske  ruke su iznad svih, jer nam govore da nikada nećemo biti sami. Najljepše je vidjeti ruke humanih ljudi, naročito onih čija se humonost ogleda odnosom prema djeci. To su ruke svih nas koji smo dolaskom i slatkim poklonom obradovali srca mališana – kazao je predsjednik NVO Omladinski centar, Milijan Mijović.

Slaviti 14.rođendan Torte za osmijeh u vremenu kada humanosti ne može nikako biti previše, nije mala stvar, kaže Mijović. Jer, torti je sve više i manifestacija postaje mala riznica pažnje i ljubavi prema djeca, ali isto tako povezuje ruke prijatelja iz mnogih gradova i država.

Direktoru Doma Mladost, Vladimiru Deliću nije preostalo ništa drugo nego da zahvali Milijanu Mijoviću i njegovoj NVO, kao i svima koji su djeci darovali torte za osmijeh, da pozove djecu i goste na slatko posluženje. Za gozbu će mališani imati dovoljno torti i poslije ovog dana, ali pamtiće i svaki stisak ruke, druženje i igru sa gostima, a oni njihove osmijehe.

 

6 Komentari

  1. @Realna skroz si u pravu. Ove slike kad vidim muka mi od naroda koliko je zeljan paznje i reklame…. a preko cijih ledja se reklamiraju? Preko drage napustene djece…. e jadni vi na sta ste spali. Bolje cesce posjetite taj dom pa makar ponijele ibar 1 carapice , al ne tada nema aparata i reklame. Eeeeeeeeeee…………

    4
    1
  2. A na cemu svaka cast, sigurno ce djeca pojesti sve te torte, da je srece ti koji su kao danas humani za sve te godine mogli su saznati kada je kom djetetu rodjendan pa im darovati tortu I onda bi ta djeca bila cesce I posjecenija I radosnija. Uradite bar nekada nesto zbilja za rad I korist te djece a ne samo radi licnog dokazivanja.

    11
    3

Ostavite komentar

*

code