Dječiji dom u Bijeloj dobija novi krov i solarne panele

Dječiji dom u Bijeloj dobija novi krov i solarne panele

1
Podijeli

Bavarsko udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva “DEMonte” iz Minhena pokrenulo je inicijativu prikupljanja pomoći za rekonstrukciju krova i ugradnju solarnih panela na Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.
Tim povodom organizovano je i donatorko veče u Minhenu, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu, Uprave za dijasporu i kompanije Luštica Development, koja u Tivtu razvija projekat novog grada Luštica Bay. Donirana sredstva biće predata upravi Doma.
Ocjenjujući da nije bilo ljepšeg načina da privede kraju četvorogodišnji mandat u Minhenu, odlazeći crnogorski konzul Veljko Milonjić je zahvalio na “sreći i privilegiji” da u tom periodu sarađuje sa čelnicima udruženja “DeMontea” i “Framog”.
– Posebno mi je važno, što su pored donatora iz Minhena, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, značaj ove inicijative prepoznali predstavnici kompanije Luštica Development, kao najvećeg stranog investitora u Crnoj Gori. Na taj način Luštica Development je pokazala socijalno odgovoran odnos i brigu za opšte dobro prema mjestu gdje ulaže kapital – naglasio je konzul.
Direktor marketinga i prodaje u Luštica Development, Rudiger Flajhe ocijenio je korisnom ovu inicijativu, koja je povezala društveno-odgovorno poslovanje kompanije sa planovima dijaspore.
Izražavajući zadovoljstvo ponovnom saradnjom sa Luštica Bay-om, predsjednik udruzenja “DeMonte”, dr Dejan Sickinger je ocijenio da je priređen veličanstveni događaj humanitarnog aspekta, koji bi trebalo da obezbijedi podršku za neophodne radove na Domu u Bijeloj.
– Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici – rekao je poslanik i predsjednik Skupštinskog odbora za međunarodne odnose, Andrija Nikolić.
Zvanice su pozdravili i načelnik direkcije za dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova, Predrag Mitrović, zatim direktor Dječijeg doma u Bijeloj, Vladimir Delić kao i predsjednik DeMonte udruzenja, Savo Bigović.
Humanitarnoj večeri prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske i predstavnici privrednih udruženja iz Minhena. U muzičkom dijelu programa nastupio je crnogorski kant autor, Sergej Ćetković.
Ovo je nastavak saradnje udruženja “DeMonte“ i generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu sa kompanijom Luštica Development, nakon što su, u zajedničkoj organizaciji, povodom Dana nezavisnosti, u Minhenu organizovani prezentacija ekononskih potencijala Crne Gore i svečani prijem.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code