DNEVNO MANJE PO TRI TONE KOMUNALNOG OTPADA NEGO LANI

DNEVNO MANJE PO TRI TONE KOMUNALNOG OTPADA NEGO LANI

184
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Za prvih 15 dana jula prikupljeno je i transportovano prosječno 63,32 tona otpada dnevno i deponovano na privremeno skladište komunalnog otpada Tisove grede – saopštili su iz hercegnovskog preduzeća Čistoća.

U poređenju sa odvoženjem otpada u istom periodu 2014. godine to je smanjenje za 3,1 tonu dnevno.
Iz Čistoće ističu da im poseban problem predstavlja skupljanje otpada iz uskih ulica i nekontrolisano odlaganje kabastog, čvrstog otpada, kao i zastoji u transportu, usljed nepropisnog parkiranja vozila posebno u užem gradskom jezgru Herceg Novog i za vrijeme poslijepodnevnog odvoza otpada na rivijeri.
Radnici Čistoće juče su čistili i kosili na ostrvu Lastavica i tvrđavi Mamula, a na poslovima su bili angažovani i NVO Plavi Crne Gore. Očišćen je teren unutar tvrđave od otpada, pokošene su zarasle površine i uređen je prilazni put sa mula.
Održavanje ostrva i tvrđave biće nastavljeno tokom čitave turističke sezone, a prvi put je obavljeno 10. juna. Ostrvo je bilo obraslo rastinjem i tada su bile ugrožene zidine tvrđave iz kojih su rasle smokve i drugo drveće.
Ustanovljeno je i novo oštećenje na jednom od vanjskih stepeništa, a na nekoliko mjesta unutar zidina Mamule i u dvorištu tvrđave ostao je pepeo od loženja vatre.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code