DO 1. SEPTEMBRA IZMJENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA U HERCEG NOVOM – ZA LAKŠU...

DO 1. SEPTEMBRA IZMJENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA U HERCEG NOVOM – ZA LAKŠU KOMUNIKACIJU

170
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Zbog početka glavne sezone i suzbijanja saobraćajnih gužvi i zastoja, oživljavanja centra Herceg Novog, od danas do 1. septembra trajaće izmijenjen režim saobraćaja.

Kao i ranijih godina u Ulici Braće Pedišića u Meljinama i na priobalnom putu na Rivijeri zabranjeno je kretanje vozila od 10 do 16 i od 19 do jedan sat poslije ponoći.
Biće u funkciji i dolazni peroni Autobuske stanice na mjestu gdje je do nedavno bila javna garaža.
– Cilj ovih novina jeste da se spriječi usporavanje saobraćaja i stvaranje zastoja na magistrali, kazao je sekretar za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Mladen Kadić:
– Autobuska stanica definitvno je bila uzrok gužvi, tako da smo je sada umjesto stare dvospratne garaže osposobili za dolazne perone turističkih autobusa. Oni će se tu zadržavati samo dok se putnici ne iskrcaju. Mislimo da je to dobro rješenje za ukidanje saobraćajnih “čepova”, pojašnjava Kadić.
Novina je promjena režima saobraćaja u Ulici Prve bokeške brigade – od Kanli kule do broja 18, kojom će se saobraćaj u ljetnjem periodu odvijati samo u smjeru od magistralnog puta prema gradu. Iako su komentari različiti, osnovna stvar je da se u tom dijelu grada eliminiše jedno usko grlo, ističe Kadić:
– Na potezu od 200 m na magistrali imali smo tri zagušenja: jedan kod Elektrodistribucije i Voli-ja, gdje ćemo ukinuti jedan pješački prelaz, zatim 70 m naprijed je izlazak iz ulice Prve bokeške brigade i spajanje sa magistralom, a onda stotinjak metara naprijed je Autobuska, gdje su autobusi skrećući lijevo na perone stvarali velike gužve, pojasnio je Kadić.
Prvi put poslije 4 decenije izmjenom režima saobraćaja turističkim autobusima je omogućeno da uđu u centar grada i iskrcaju putnike. Na taj način kvalitet turizma u gradu biće bolji, a njegove vrijednosti dostupnije gostima, obrazložio je Kadić.
Skupština Opštine je u proteklom periodu usvojila nekoliko prijedloga odluka Sekretarijata na čijem je Kadić čelu, kao što su : odluka o postavljanju montažnih objekata, postavljanju rampi za lica sa smanjenom pokretljivošću, kao i odluku o držanju kućnih ljubimaca, kao i Odluka o zaštiti i unaprjeđenju zelenih površina, za koju su stigle pozitivne kritike gradova u okruženju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code