Do 15. maja zatvoren dio Šetališta Pet Danica

Do 15. maja zatvoren dio Šetališta Pet Danica

2511
15
Podijeli

setaliste radovi apr 2Početak 5 km dugog Šetališta Pet Danica, od Galeba u Igalu do restorana Mimoza zatvoren je za pješake ove sedmice iz bezbjednosnih razloga. Tako će najvjerovatnije biti do 15. maja za kada je planiran završetak rekonstrukcije Šetališta.

U toku je izvođenje kontra tegova za proširenje šetališne staze, zbog čega je iskopan veliki broj rupa, dubine 1,2 m i taj dio  nije sada bezbjedan za prolazak, pojašnjava v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević. On navodi da su maksimalno nastojali da odlože zatvaranje šetališta, ali da je zbog vrste radova to jednostavno bilo neophodno:

Picerija i restoran

“Izvedeni su svi stubovi na plažama i stope mosta koje su bile ranije problem zbog čega smo obustavili radove. Oni su sada ojačani i rade se  kontra tegovi, kopaju se rupe sa druge strane, kako bi se to sve moglo povezati u jednu cjelinu. Radimo pojačanom dinamikom na više pozicija”, navodi Grgurević.

Počelo je i betoniranje ispred lokala Ancora i Dominicana. Paralelno sa ovim, prave se ispusti za vodu i razvlače uzemljenja i ostavljaju mjesta za rasvjetu.

Krajnji rok za okončavanje radova je 15. maj kako bi zakupci plaža mogli da pripreme kupališta za sezonu:

–        Šetalište će do tada biti “u grubo” betonirano sa postavljenom rasvjetom. Popločavanje bismo radili nakon sezone. U svakom slučaju, nastojaćemo da što prije otvorimo  neku vrstu komunikacije. Na terenu je trenutno 13 radnika, a od izvođača sam tražio da pojača dinamik –  kaže Grgurević.

Rekonstrukcija šetališta, nakon dvomjesečne pauze nastavljena je 14. marta, i do sada je ukupno obavljeno 60% posla.

15 Komentari

 1. Ja sam da se ostavi kako jeste i da se još negdje dobro izrovi. Takođe smatram da bi trebali urušiti postojeće objekte, uništiti zelenilo, a kanalizacija da ostane kako i jeste, dako ko snimi horor kod nas.
  0  0
 2. Kako sam se samo bolno nasmijao, kad sam na ovom istom sajtu pročitao da će čitav oko rekonstrukcije šetališta, biti gotov za dva mjeseca od početka radova. A sve je tako kad se ide “grlom u jagode”..Šetalište, Kolektor;..i td..Sjetite se samo kad su rekonstruisali ulicu korz grad, koja je to petljavina bila..Ma..
  0  0
 3. Zatvoreno setaliste, nova led rasvijeta a vec ne svijetli, komunalci se voze ‘privatno’ u novim autima, ma suvisno je bilo sta vise reci, treba ici odavde pa nek vladaju sami sebi.
  0  0
 4. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Pa da li ste normalni?! Ja danas idem da vidim jesu li otvorili, da nije bilo samo na dva dana, kad ono do 15. maja??? Ljudi, to nigdje ne postoji, to ne može, to je bruka! Je li više kap prelila čašu?!? Alooooooo
  0  0
 5. Sram vas i stid bilo. A ljudi koji zive od toga treba da trpe sad zato sto ste vi nesposobni? Probili ste rokove za zavrsetak radova tako da treba svi do jednog da vas tuze,kome god da trpi posao na tom potezu setalista. Tri mjeseca vi pravite planove ,kao cekate dozvolu poslje ,pa sto ste se upustali u realizaciju kad niste utvrdili dal je u potpunosti sve izvodljivo? Toliko o vasem znanju i sposobnsoti.
  0  0
 6. A hoce li se neko iz opstine sjetit onih privatnika po setalistu sto cekaju sezonu, sto sad moraju zatvoriti objekte .Nebi bilo lose ukinut im koju taxu ili kakvu drugu obavezu.Najbolje im 16 maja kad se otvori setaliste posaljite sve moguce inspekcije koje se skupe za sezonu.
  0  0
 7. rade se ispusti,kontra tegovi,struja,voda,kanalizacija,rasvjeta… a poplocavanje poslije sezone,pa neka svaki saht ostave bar 30cm da bi i ovo malo turista sto ce doci bolje glave lomili.A đe ste bili cijelu zimu ?
  0  0
 8. Jedna Holanđanka, stara gošća, me pita jutros “Koji je ….. zatvorio šetalište? To su amateri koji su nestručni i ne znaju ništa o turizmu”. Citirao sam njene navode.
  0  0

Ostavite komentar

*

code