Do četvrtka traju prijave nezaposlenih visokoškolaca za stručno osposobljavanje

Do četvrtka traju prijave nezaposlenih visokoškolaca za stručno osposobljavanje

789
0
Podijeli

zavod za zaposljavanjeLica sa stečenim visokim obrazovanjem koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavnje Crne Gore i koja nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja, moći će do četvrtka 26. novembra da se, preko portala e-uprave, prijave za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem. Na taj načiun će se osposobljavati kod izabranog poslodavca u periodu od devet mjeseci, obavještavaju iz hercegnovskog Biroa rada.
Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine u skladu sa propisima.
Na konkurs za učešće poslodavaca u Programu oglašeno je više od devet hiljada mjesta za buduće korisnike, što je preko dvije hiljade više nego prethodne godine.
Vlada Crne Gore realizacijom Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, već četiri godine, pruža mogućnosti svršenim viokoškolcima bez radnog iskustva da usavrše svoje vještine, steknu praktična znanja i radno iskustvo kod izabranog poslodavca i tako postanu konkurentniji na tržištu rada.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code