Do Kotobiljskog izvora kamenim skalinama

Do Kotobiljskog izvora kamenim skalinama

1367
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U okviru projekta “Oživimo hercegnovsko zaleđe“ – selo Kameno, gradi se novi prilaz kamenim skalinama do Kotobiljskog izvora. Pola posla je već obavljeno, ističu iz Agencije za zaštitu Orjena.

kotobiljski-izvor-skale-radov-1U skladu sa duhom samog odmorišta kamen je osnovni material, pa će prilaz sa izvorom predstvljati skladnu, organsku cjelinu. Kroz veliki vodni ispust ispod novog puta izvedena je šetačka staza, a u produžetku se upravo završavaju stepenice.

Picerija i restoran

Posao bi trebalo da bude okončan za 10-ak dana, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Kotobiljski izvor je uređen još daleke 1884. godine, kada je dobio kamene klupe i korita za vodu. Oštećen je vijek kasnije, kada je zatrpan otpadnim materijalom lokalnog kamenoloma. Zatim je 2002. opet osposobljen naporima PK “Subra”, da bi 2006, prilikom probijanja novog puta za Trebinje, ostao odsječen i od ove komunikacije i od starog pješačkog puta za Kameno.

3 Komentari

  1. Još jednom veliko bravo za Željka Starčevića. I moja porodica i brojni stranci su se više puta špuljavali niza stranu sa puta do pješačke staze uz preskakanje bankine.
    Konačno će staza od Novog do Kamenog biti spojena sa putem.
    Svaka čast.
    0    0

Ostavite komentar

*

code