DO KRAJA GODINE NOVA RASKRSNICA U LIPCIMA

DO KRAJA GODINE NOVA RASKRSNICA U LIPCIMA

300
0
Podijeli

raskrsnica lipci1Mještani godinama negoduju, a oni koji to nisu zbunjuju se kada dođu u Lipce, na raskršće iz pravca Kotora, Herceg Novog, ili Nikšića i Žabljaka. Trokraka raskrsnica je često bila i mjesto udesa, pogotovo tokom sezone kada su bile veće gužve. No, tako će biti još dva mjeseca, jer će biti izgrađena nova kružna raskrsnica, umjesto stare koja nije bila bezbjedna za saobraćaj.
Vozači ovaj projekat Direkcije za saobraćaj, odnosno Ministarstva pomorstva i saobraćaja odobravaju i ne smeta im što moraju da sačekaju koji minut da bi uz pomoć semafora prošli ovim dijelom magistrale i na početku puta koji vodi od mora do Žabljaka. svetlana janjevicKako je Radiju Jadran rekla koordinatorka projekta, Direkcije za saobraćaj, Svetlana Janjević, za sada nema problema u izvođenju projekta. Radnici i mehanizacija firme “Gradnja promet” iz Danilovgrada obavljaju kvalitetno posao. Tako se riskantna raskrsnica pretvara u kružnu, koje su, o svim istraživanjima, najsigurnije i obezbjeđuju najveću saobraćajnu prohodnost.
– Ministarstvo saobraćaja i pomorstva preko svoje Direkcije fiansiralo je projekat sa blizu 270 hljada eura. Biće izrađena kružna raskrsnica, sa skverom, unutrašnjeg prečnika 15 m, širinom kolovoza od 6 m, uz izgradnju pomoćnog kolovoza širine metar ipo od kamenih kocki – naglašava Janjevićka.
Biće rekonstruisane i sve trake, u dužini od po 100, odnosno 150 m, prema Herceg Novom, Risnu i Žabljaku, sa uzdignutim ostrvima. Širina kolovoza iz svakog pravca ostaće po 6 m.
raskrsnica lipci2– Rok za završetak radova je 75 dana. Počeli su prije desetak dana. Sada se rade iskopi u trećoj i četvrtoj kategoriji zemljišta, jer treba napraviti propuste i atmosfersku kanalizaciju.
Neosvjetljenost je bila jedna od loših odlika prethodne trokrake raskrsnice u Lipcima. Nova, koja će biti završena do kraja godine, imaće rasvjetu sa 15 stubova i 18 sijaličnih mjesta, kazao nam je direktor Direkcije za uređenje Kotora, Ivo Magud. Opština Kotor u taj posao, preko svoje Direkcije, investira 40.000 eura.raskrsnica lipci3raskrsnica lipci4

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code