Početna Društvo Do kraja godine, preko kilometar asfaltiranog puta na Sušćepanu

Do kraja godine, preko kilometar asfaltiranog puta na Sušćepanu

2

Putna infrastruktura u naselju Sušćepan će do kraja ove godine biti znatno poboljšana asfaltiranjem lokalnog puta u dužini od 1200 metara, saopšteno je iz press službe Opštine Herceg Novi.

Sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić i saradnici iz Agencije za izgradnju i razvoj grada obišli su trasu puta, koji se dijeli u dva kraka, od po 700 i 500 metara. Asfaltiranje je rezultat saradnje građana, mjesnih zajednica i gradske uprave, koja se pokazala kao veoma uspješna.

Za radove na ovom putu, građani su do sada prikupili preko 20 hiljada eura, uz napomenu da još uvijek traje prikupljanje sredstava, dok će Opština Herceg Novi u obnovu putne infrastrukture po ovom pitanju uložiti 40 hiljada eura.

Opština Herceg Novi i mjesne zajednice su u prethodnom periodu realizovali brojne projekte sanacije lokalne putne infrastrukture, pa su uređene puteve dobili građani u Meljinama, Igalu, Zelenici, Baošićima, Bijeloj, Prijevoru, Mojdežu, na Toploj, Savini, Podima, Kamenom i Mokrinama, navodi se u saopštenju.

Sekretarka Samardžić je naglasila da do kraja godine mjesne zajednice treba da dostave svoje planove i programe rada za narednu godinu, u kojima će precizirati prioritetne projekte. Poziva sve građane da se u ovom momentu obrate svojim mjesnim zajednicama, sa predlozima projekata koji bi se mogli naći u planu realizacije za 2019. godinu.

Iz lokalne uprave napominju i da će u narednih mjesec dana početi asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac, u dužini od 600 metara, koje će finansirati Opština Herceg Novi u visini od 30 hiljada eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code