Do kraja godine tender za dodjelu koncesije za Brodogradilište

Do kraja godine tender za dodjelu koncesije za Brodogradilište

1117
1
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_avgust_brodogradiliste_brod_south_river2Vlada bi ovog mjeseca trebalo da raspiše tender za dodijelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, saopštio je premijer Milo Đukanović na sastanku Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.
Predstavnik Porto Montenegra, Savo Đurović, rekao je da je kompanija Adriatic Marinas jedna od zainteresovanih učesnika na tom tenderu.
Putem tendera biće odabran partner koji će eventualno kupovinom imovine Brodogradilišta Bijela ući sa Vladom u partnerski odnos i početi projekat restrukturiranja tog kapaciteta, u cilju stvaranja uslova za kvalitetan remont jahti, vjeruje premijer Đukanović.
On milsi da je to odlična vijest za Porto Montenegro, Portonovi i Lušticu, kao i da je pametno opredjeljenje raspisvanje tendera za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke, čemu je prethodilo usvajanje predloga koncesionog akta na Vladi prošle nedjelje.
Koncesija se daje na rok od 30 godina, a dokument predviđa, pored ostalog investiranje od minimum 20 miliona eura za period od tri godine od stupanja na snagu ugovora o koncesiji.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code