Do ljeta 10 infrastrukturnih projekata u Novom

Do ljeta 10 infrastrukturnih projekata u Novom

23
Podijeli

Opština Herceg Novi bi do početka ljetnje turističke sezone trebalo da realizuje 10 infrastrukturnih projekata, u okviru stvaranja infrastrukturnih preduslova za kvalitetno odvijanje sezone, navodi se u Planu pripreme ljetnje turističke sezone za 2018. godinu, koji je dostavljen Vladi.

Te aktivnosti obuhvataju: izgradnju trotoara u Igalu od hotela Palmon Bay do Omladinskog parka, adaptaciju kuće Iva Andrića (ukupna planirana sredstva 9 hiljada eura ), postavljanje besplatnog interneta u Igalu, na Škveru, a kasnije i duž cijele hercegnovske rivijere (20 hiljada eura ), postavljanje turističko-informativne signalizacije (24,4 hiljade eura), adaptaciju Njegoševe škole u turističke svrhe, zvonika Sv. Jeronima, rekonstrukciju javnih toaleta na Igalu i Savini, nabavku i postavljanje solarnih klupa, za što je opredijeljeno 30 hiljada eura. Uz to, u planu je nabavka 2 vatrogasna vozila za MZ Luštica kao i sadnja mimoze.

Picerija i restoran

Zabrana izvođenja građevinskih radova biće na snazi od 15. juna do 1. septembra.

U okviru promotivnih aktivnosti planirana je, između ostalog, izrada propagandnog i drugog promotivnog materijala, internet oglašavanje, postavljanje promo i informativnog materijala na svim frekventnim saobraćajnicama i punktovima, zatim promocija programa  “Dva doživljaja u jednom danu – primorski i planinski”, izrada web stranice i marketing strategije za svakog individualnog turističkog preduzetnika, sajamski nastupi, 360 stepeni virtuelne šetnje kroz objekat, izrada podsajta “Travel trade micro”, nabavka suvenira u iznosu od 50.000,00 eura koji će se prodavati u turističko-informativnim biroima, kursevi stranih jezika kao i kampanja za legalizaciju smještaja.

Promocija grada biće realizovana kroz nekoliko kulturno zabavnih manifestacija: Dani vina, Međunarodni sajam knjiga Trg od knjige, festival Španjola, Luštica festival, City kids, Međunarodni dječji karneval, Jazz Bay festival, Opera festival, Art Summer fest, manifestacije u Igalu, Toploj, Bijeloj, Baošićima i Đenovićima.

Tokom sezone biće sprovedeno anketiranje turista u hotelima, uklanjanje dilera soba radi smanjenja sive ekonomije, biće angažovane promoterke koje će pružati informacije turistima na graničnim prelazima, Autobuskoj stanici i trajektnoj liniji Kamenari – Lepetani, navodi se u dokumentu dostavljenom Vladi.

23 Komentari

 1. Bolje da demokrate rade svoj poso da ciste smet i poprave ulice najgori od svih do sad samo pricaju i obecavaju vracaju Leskovacke kobasice od kojih smo se bili odmorili ako Trstom prave prijateljstvoo je u redu iako Barletta je uvjek bila sa nama ali u leskovac traziti prijateljski grad dosta nam je bilo godinama kobasica,neka se prodaje sardela i svira nasa muzika uz pijesme i gitare a sto se tice nove zastave koja je ko Svedska zastava vi niste normalni , nas grad gubi svoju tradiciju sa ljudima koji ne govore Bokeljski vec drugi koji su uzelei sva radna mijesta Novljanima iako pravoih Novljama malo ima , ima dosta prodanih dusa , zbog toga zastava se ne mijenja, demokrate nisu nikoga zaposlili ni jedno radno mijesto sem prijatelje uzas sto je opstina izabrala a Katic ide privatnim autom u Trst sramota njegova

 2. Sta je sa putem na Gomilu kod zelenih zgrada,samo pusta obecanja.
  Mica je sve obisao, slikao se da je bio,obecao put samo sto nije i onda cao,zdravo nista od toga. Samo varaju ovaj jadni narod.

  8
  1
 3. Ono sto nece biti uradjeno do ljeta: poplocavanje setalista od Mimoze do Galeba,renoviranje Autobuske stanice,pustanje potpuno u rad kolektora,put uz more od Kumbora do Bijele,nijedno novo parking mjesto itd itd

  22
  3
 4. Ja bih prvi volio da se sve uradi , ali izgubio sam povjerenje,jer sve nesto obecavaju a nista ne rade ! Hoce li iko vise reci da sluzbe i sistem ne funkciosu, bas me briga ko je na vlasti, ovo dugo vec traje.

  16
  2
 5. Sezona je vec pocela,ali neki jos spavaju zimski san!Ovakove investicije i planovi moraju se donijeti barem jednu godinu unaprijed,kao i svi propratni planovi.
  A sada nesto oko zvonika Sv.Jeronima.
  Davanjem dozvole ili zmirenjem na oba oka investitoru iz Rusije,koji je do pola zazidao vizuru kampanjula gledano sa mora je tragedija,ali nikome nista,radi covjek,vadi sidra,gradi,otvara nove prozore,vrata,sjece magnolije i palme.A sami kampanjul je tako ogoljen od nekih konzervatora,morali su ga podzidati sa istocne strane da ne padne.To je jedan od simbola Novoga,ali kome govoriti. Sretni Uskrsnji praznici!

  33
  3
 6. Više su vrijedile Sunčane skale nego svi ovi festivali,nažalost došla su dva ivanović i krušo i riješili problem ,posledice njihovog divljanja ćemo još osjetiti !!!

  14
  10
 7. Ovo sa besplatnim internetom u Igalu 20.hiljada vrijedan projekat je promasaj .Kad se svi nakace nikom ne funkcjonise onda..Svuda gdje sam bio free gradski wifi je glupost koja ne radi ili je spor do boga.Bolje neku palmu novu zasadite,klupu postavite i zardinjer kantu za smece.One nove magnolije u Igalo se pola sasysile

  36
  1
 8. Izuzev trotoara na Igalu, ostalo bi se moglo svrstati u domen obaveza Turističke organizacije Herceg Novi i finansiralo bi se od sredstava ubranih od boravišne takse.
  Ako smem da pitam, a gdje su pare TO ?

  47
  2
 9. Kakva je ovo slika koju nam dajete? Kakva je to montaža? Možete li objasniti koje je ovo zeleno brdo iznad Novoga? Ako ja znam , jadi me ne znali. A rođen sam u Novome prije… mnogo decenija.

  10
  9

Ostavite komentar

*

code