DOBIJENA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA 6,5 MILIONA EURA VRIJEDNU DEPONIJU „DUBOKI DO“ NA...

DOBIJENA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA 6,5 MILIONA EURA VRIJEDNU DEPONIJU „DUBOKI DO“ NA UBLIMA

90
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Opštini Herceg Novi građevinsku dozvolu za izgradnju sanitarne deponije „Duboki do” na Ublima.

Radovi će, kako se navodi u rješenju Direktorata za građevinarstvo, biti izvedeni prema glavnom projektu Instituta IGH d.o.o iz Zagreba i „Cepting” d.o.o iz Beograda. Glavni projekat je revidovao trebinjski Institut za građevinarstvo „IG” d.o.o.
Ukoliko investitor ne počne gradnju u roku od dvije godine, to pravo će mu biti oduzeto u skladu sa Zakom o uređenju prostora i izgradnji objekata.
Kako se deponija nalazi u slivnom području morinjkih izvora iz kojih se snabdijeva preko 100 domaćinstava Gornjeg Morinja, odnosno sela Bunovići, Bakoči, Dragomanovići, Lučići, Perovići, Kasuri, Severi, Svrčak, Bekani i dio Donjeg Morinja, obavljena su istraživanja terena. Sačinjen je Elaborat detaljnih istraživanja bijelopoljske „Geotehnike”. Na osnovu tog i drugih brojnih dokumenata, Ministarstvo je dalo “zeleno svjetlo” da se gradi sanitarna deponija.
– Slijedi teder za početak izvođenja radova, odnosno za jedan dio poduhvata, jer za sve nema novca. Opština je predvidjela ovogodišnjim budžetom 800 hiljada eura, ali tog novca nema – potvrdio je Radiju Jadran, sekretar za urbanizam, prostorno planiranje, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Mladen Kadić.
Opština je aplicirala sa projektom deponije za sredstva Vlade, odnono Direkcije javnih radova.
– Vjerujemo da ćemo za ovaj kapitalni projekat dobiti sredstva kapitalnog budžeta, jer to je ogroman novac. Prema predračunskoj vrijednosti izgradnja sanitarne deponije na Ublima košta 6,5 miliona eura. Do kraja godine treba da kreneo sa radovima – najavio je Kadić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code