Dobra inicijativa: ”Očistimo Herceg Novi za jedan dan”, 20. maj

Dobra inicijativa: ”Očistimo Herceg Novi za jedan dan”, 20. maj

1552
6
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 6Opština Herceg Novi će 20. maja 2016. godine zajedno sa građanima, komunalnim službama, zainteresovanim preduzećima i civilnim sektorom realizovati akciju „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“.

Akcija će biti organizovana u sklopu velike zajedničke akcije „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“ i međunarodne akcije „Let’s do World“. Nosilac „Let’s do it“ pokreta i inicijative u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma. Cilje je podizanje svijesti građana o ekološkim problemima zajednice u kojoj žive.

Picerija i restoran

Zaposleni u Opštini Herceg Novi i javnim preduzećima, koji žele da se priključe ovoj velikoj akciji, biće oslobođeni radnih obaveza 20. maja, s tim da će u svim Sekretarijatima i službama Opštine biti obezbijeđeno redovno obavljanje svih poslova.

Zajedničkom akcijom organa lokalne uprave, mjesnih zajednica i NVO sektora, mapirani su svi lokaliteti – divlje deponije na teritoriji naše opštine, na osnovu čega su za čišćenje određene sljedeće lokacije:

1.    Igalo – blatna plaža

2.    Kameno – pjesačka staza ka Tajnom brdu

3.    Baošići

4.    Bijela – istočna kapija Brodogradilišta

Kako bi sve potrebne poslove radi kvalitetne organizacije  akcije blagovremeno realizovali, iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju pozivaju navladine organizacije da do nedjelje – 15. maja  potvrde učešće u akciji, kao i broj učesnika koji će se ispred NVO sektora priključiti.

S obzirom da akcija treba da mobiliše građane i poboljša odnose među ljudima, kao i razumjevanje problema otpada u Crnoj Gori, Opština Herceg Novi poziva i sve pravne  subjekte da se priključe akciji i da svoje zaposlene koji žele da učestvuju u akciji, oslobode tog dana radnih obaveza.

Sve informacije o akciji se mogu dobiti u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg – Novi (kancelarija 101, III sprat, tel. 321-052, lokal 320) ili preko elektronske pošte: eko_saglasnost@hercegnovi.me, kao i na fb stranici “Let’ Do It Herceg Novi”.

6 Komentari

 1. Koliko znam onaj ko drzi plazu u zakup ima obavezu i da je cisti i odrzava tokom cijele godine!Tako da gospodo sami je cistite!!!Treba ljudi da ciste pa sjutra dan dodje tatin sin iz opstine i posadi lezaljke i otvori sank!!!Sto se ne cisti Spanjola koja je u katastrofalnom stanju!!Al ajde…vezi konja dje ti gazda kaze!!
  0  0
 2. Kad gradjanima treba rijesti problem ta kancelarija je stalno prazna a Na tel se niko ne javlja cistite sami jer morsko dobro je prosle godine uplatili 345 000e za uredjenje plaza gdje Su pare
  0  0
 3. Ne pada mi na pamet. Svaki dan treba da se čiste odvodni kanali, a nema nikoga, nego se prave spektakularne akcije kad se začepi. I plaže na Igalu isto tako, a stanje je jezivo. Ne pada mi na pamet!
  0  0

Ostavite komentar

*

code