Dobra saradnja Opštine Herceg Novi i Islamske zajednice u Boki i Budvi

Dobra saradnja Opštine Herceg Novi i Islamske zajednice u Boki i Budvi

1411
1
Podijeli

islamska zajednica opstinaU skladu sa duhom multikulturalnosti i tolerancije koji se njeguje u Boki odvijala se kvalitetna saradnja Opštine Herceg Novi i Islamske zajednice. Takav odnos biće nastavljen, poručili su predsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman u razgovoru sa predstavnicima Islamske zajednice, glavnim imamom za Boku i Budvu, Mehom ef. Martinovićem, i novim predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice za četiri opštine, Huseinom ef. Hodžićem.
Predsjednik Skupštine Andrija Radman istakao je da je Opština otvorena za predloge i zajednički rad na poboljšanju uslova za život pripadnika islamske zajednice u Herceg Novom.

Novi predsjednik Medžlisa Islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu, do skoro imam u Trebinju, a sada u Tivtu, upoznao je rukovodstvo Opštine sa namjerama da doprinese međusobnom povjerenju i toleranciji u regiji. Kako je rekao, očekuje nastavak aktivne komunikacije o svim potrebama islamske zajednice, kako bi sarađujući dolazili do najboljih rješenja. On je kazao da će na tome raditi i kao koordinator za međunacionalne i multikonfesionalne odnose reisa Islamske zajednice, Rifata ef. Fejzića.
Glavni imam Meho ef. Martinović zadovoljan je što u lokalnoj upravi prepoznaju da sa vjerskim zajendicama treba sarađivati, ocjenjujući da će to pozitivno da utiče na život oko 4.000 vjernika islamske vjeroispovjesti u Boki.

Picerija i restoran

Savjetnica predsjednice Nataša Martić podsjetila je da je Islamska zajednica podržala kandidaturu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine. Nakon toga Martinović je kazao da su prepoznali važnost ovog projekta, nadajući se da će Herceg Novi osvojiti prestižnu titulu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code