Dobra vijest: Fond zdravstva uplatio osoblju Bolnice Meljine 4 zaostale plate

Dobra vijest: Fond zdravstva uplatio osoblju Bolnice Meljine 4 zaostale plate

20
Podijeli

Nakon štrajkova upozorenja Sindikata, podrške iz skupštinskih klupa i sa građanskih protesta u Herceg Novom, ali prije svega dogovora menadžmenta sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva, radnici Opšte bolnice Meljine su danas dobili četiri zaostale zarade.

Kompletne iznose, sa svim obavezama za prekovremene sate, pripravnost, dežurstva, noćne smjene, Fond zdravstva uplatio je za 144 radnika i 27 sezonaca, potvrdila je Radiju Jadran predsjednica Sindikata Bolnice, Slavica Drobnjak.

Picerija i restoran

– Riječ je o platama za april, maj, jun i jul, sa ostalim obavezama. Ovim su Ministarstvo i fond ispunili što su obećali i što su tražili Sindikat i menadžment. Sve je danas isplaćeno u roku od pola sata. Očekujemo i da od 1. septembra budemo u sistemu javnog zdravstva Crne Gore, te da dalje primamo redovno plate – kaže Drobnjak.

Ona dodaje i da je ovog ljeta puno posla u ustanovi. Nastoje da maksimalno opsluže pacijenete. Samo na hirurgiji je prosječno od 30 do 40 pacijenata svakog dana. Na internom odjeljenju je takođe krcato pacijenata. Samo proteklog vikenda su spasena 4 pacijenta sa infarktom. Na Zavodu za rehabilitaciju je 130 pacijenata, Sindikalaca i individulaca.

Podsjećamo da je nedavno Privredni sud Crne Gore uveo stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa.

Stečaj je uveden 9. avgusta na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19.040 eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa. Bolnica nije u stečaju i za očekivati je njeno normalno poslovanje u okviru javnog zdravstva Crne Gore.

20 Komentari

 1. Izvinjivam se kolegama,koje sam sa prezirom gledao ,kada su tada sam mislio neprimjerno komentarisali potpise svojih kolega da ustupe po jednu dnevnicu zaposlenim u bolnici Meljine. Izvinjavam se jos jednom,jer iako su bili u manjini bili su u pravu.Danas se od strane sindikata bolnice velicaju oni koji su prodali bolnicu ,oni koji su glavni krivci zasto je bolnica u ovakvom stanju.Niko ne spominje ljude ,koji su ne tako davno bili u jos losijoj situaciji.Kasnile su nam plate i po 8 mjeseci, niko nas tada nije ni pogledao.Zato smo i vjerovali zaposlenim u bolnici u kakvoj su situaciji.Ne treba niko da nam se zahvaljuje ali ljudski je spomenuti da jos uvjek ima ljudi koji su spremni da pomognu, i to iz svog dzepa.

  13
  5
 2. Ovo je samo jedan mali korak ali ipak pozitivan. Sledeci je najvazniji da bolnica udje u javno zdravstvo i to ocekujemo nadamo se uskoro. Ovo je za HN jako dobra stvar nema mjesta negativnim komentarima to samo moze neko ko nije normalan da uradi.

  61
  7
  • Da da… A Dusko moze da nastavi miran bez tereta medicinara. Bolnica ce se pretvoriti u trafiku za infuziju, kvadrature 3 puta 3. A jadni medicinari se raduju za svoje plate kao da im ih je poklonio neko. Tuga. Kao da ne znaju da ce ih pola kuci do nove godine.

   14
   24
 3. Kad plata Medicinskog osoblja i Doktora budu na visini poslanickih ili vece od njihovih tek onda smo na zelenu granu do tada bi me bilo sramota zvati se politicarem i jest g…a kao sto to nasi politicari rade.

  37
  9
 4. Da vas cujem sad ljudine za tastaturom!
  Jeste li ovo pljuvali prosle sedmice?
  Jeste li za ovo govorili u negativnom kontekstu o Eleski ?
  Je li ovo ta prevara kojom se gasi bolnica i daje Knezevicu prostor da se naplati?

  Opet cu vam ponoviti,da dobro zapamtite puleni lokalnih serifa…ELESKA LJUDINO !!! SRETNA NAM OPSTA BOLNICA !!!

  49
  16
  • Ti si mi legendaran. To sto ste ti ili tvoja zena dobili 4 platice je fina stvar za kucni budzet, kupit kola, novi frizider i spavacu sobu.ali zelim ti da ti ili tvoja zena ili mama ko li ti vec radi tamo uskonuz elesku ostanete u bolnicu i nakon sto rasceraju radnu snagu.

   9
   12
  • Kako se ne okreću? A zaustavljanje saobraćaja? Plus što se sad može kupit još jedno odlikovanje, umjesto da se bacaju pare na Bolnicu.

   26
   4

Ostavite komentar

*

code