DOBROVOLJCI-VATROGASCI IZ KRTOLA BDIJU NAD CIJELOM LUŠTICOM

DOBROVOLJCI-VATROGASCI IZ KRTOLA BDIJU NAD CIJELOM LUŠTICOM

110
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iako Krtoli pripadaju tivatskoj opštini, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz tog mjesta na Luštici brinu o cijelom poluostrvu, pa i dijelu koji pripada Opštini Herceg-Novi.

Zato će Opština Herceg-Novi sa 6.000 eura pomoći DVD Krtoli za troškove goriva za ovu godinu. To je dogovorio predsjednnik opštine Herceg-Novi Dragan Janković sa saradnicima u razgovoru sa predsjednikom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli, Stefanom Kostićem i komandirom ovog Vatrogasnog društva, Milanom Bukošićem.
Dobrovoljcima iz Krtola pomažu tivatska i hercegnovska opština, a kako su istakli najviše oni pomažu sami sebi, prodajom vode na Luštici.
U posljednja dva dana vatrogasci iz Krtola imali su tri intervencije u dijelu hercegnovske opštine ovog poluostrva. Ugasili su dva požara na ulazu u Rose (Gornji Klinci) i požar prema Žanjicama, gdje je izgorjelo vozilo i zapalilo bor u šumi. Vatrogasci su odmah reagovali tako da štete nisu bile velike jer je uglavnom gorjela makija.
Pod budnim okom dobrovoljaca iz Krtola je cijeli teren Luštice koga svakodnevno obilaze teren Luštice. U osmatranju im pomažu mještani, a u pojavi požara svi brzo reaguju.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli ima 48 članova i još 20-ak ljudi koji nisu registrovani, ali su na ispomoći. Mnogi mještani imaju motorne pumpe i vozila cistjerne i spremni su da ih ustupe kada zatreba.
DVD Krtoli ima i odličan vozni park – Mercedesovo vozilo koje im je kupila Opština Tivat i koje ima kompletnu opremu. Vozilo MAN, jedno od najvećih u Crnoj Gori, koje može da primi 15.000 litara vode, vozilo TAM 150 koje su dobili od Vojske Crne Gore, za šumske požare. Vatrogasci iz Krtola prvi u Crnoj Gori imaju jedinicu koja može da reaguje u slučaju požara na moru.
Od sopstvenih sredstava kupili su veliki gumeni čamac koji može da primi četvoročlanu posadu i veliku motornu pumpu koja crpi morsku vodu kojom gasi plovila.
Uputili su apel građanima da budu oprezni, jer su temperature visoke, a kiše nije dugo bilo, da poštuju zabranu o loženju vatre na otvorenom prostoru. U slučaju da primjete požar o tome treba da obavjeste najbližu vatrogasnu jedinicu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code