Dodijeljene opštinske diplome učenicima hercegnovskih škola

Dodijeljene opštinske diplome učenicima hercegnovskih škola

4
Podijeli

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović dodijelo je danas diplome i knjige mladim Novljankama i Novljanima koji su se nakon osnovnog ili srednjeg školovanja okitili priznanjem „Luča“, kao i knjige onima koji su bili među prvima na državnom i međunarodnim takmičenjima.

Diplome za školsku 2016/2017. godinu zaslužilo je 22 polumaturanata –  16 učesnika Osnovne škole „Dašo Pavičić“, četiri iz Osnovne škole „Ilija Kišić“, dvoje đaka Osnovne škole “Milan Vuković“.

Picerija i restoran

Maturantima Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ uručeno je 16 diploma – dvije za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i 14 za opšti odličan uspjeh na kraju završene srednje škole.

Poklon-knjigu za uspjeh na državnom ili međunarodnim takmičenjima dobilo je dvoje učenika Osnovne škole „Orjenski bataljon“, dvoje Osnovne škole „Dašo Pavičić“ i 11 iz Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

– U ime svih građana Herceg Novog i svih odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi želim od srca da vam čestitam na velikom uspjehu koji ste postigli, koji će vas pratiti tokom cijelog vašeg radnog i životnog puta i koji ćete sa ponosom uvijek moći da istaknete. Nije bilo lako postići tako velike rezultate i siguran sam da su vaši roditelji danas najponosniji roditelji u Herceg Novom, kazao je Bigović.

Poručio je nagrađenima da je postizanje ovog uspjeha samo prva stepenica i da treba da nastave istim tempom, da sa istom ljubavlju da stiču nova znanja i iskustva.

– Svaka veća stepenica u akademskom obrazovanju traži veći trud, veći napor i više odricanja. Moj savjet vam je da maksimalno ozbiljno shvatite obaveze koje vam predstoje, jer vrlo brzo će doći vrijeme kada će se i u Crnoj Gori i u regionu cijeniti znanje više od bilo koje druge kategorije. Vrijeme materijalizma prolazi, na našu sreću, i vrijeme znanja, sposobnosti i intelektualnog kapaciteta svakog pojedinca predstavlja budućnost Crne Gore i cijelog regiona, rekao je predsjednik Skupštine opštine.

Poželio je mladim sugrađanima svu sreću u životu i školovanju, sa nadom da će baš oni u budućnosti dati doprinos društvenom i sveukupnom razvoju Herceg Novog.

Dodjeli u foajeu dvorane Park, pored učenika, prisustvali su brojni roditelji i rodbina, direktori škola, profesori i nastavnici.

SPISAK DOBITNIKA DIPLOME ZA ŠKOLSKU  2016/2017. GODINU:

JU OŠ « DAŠO PAVIČIĆ « HERCEG NOVI

Kapor Slavica
Burgijašev Anja
Bulajić  Anja
Bulajić  Maša
Mladenović Milan
Seferović Jelena
Ćurić Valentina
Sekulić Isidora
Stojanović Anđela
Kovačević Sara
Kandić Antonije
Petrić Anja
Vučetić Anđela
Dabović Obrad
Marić Milan
Stojak Ana

JU OŠ « ILIJA KIŠIĆ « ZELENIKA

Čelebić Milica
Todorović Ivana
Marić Ivana
Medić Ivana

JU OŠ «MILAN VUKOVIĆ»  HERCEG-NOVI

Bašić Marija
Dakić Igor

JU SMŠ«IVAN GORAN KOVAČIĆ«HERCEG-NOVI

Za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta

Dajana Sekulović
Marija Lakonić

Za opšti odličan uspjeh

Anđela Vujadinović
Ines Kokotović
Nađa Dražović
Petar Tešanović
Marina Tušup
Milica Vučurović
Aleksandra Misinezović
Bojana Boca
Nina Vujačić
Milica Drašković
Anđela Varezić
Jelena Pavlović
Teodora Pavićević
Marija Bačelić

ZA REZULTATE SA DRŽAVNOG I MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA

JU OŠ“ORJENSKI BATALJON“ BIJELA
DRŽAVNO TAKMIČENJE
Na Olimpijadi znanja, održanoj u Podgorici, 6. maja 2017. godine, učenik VIII 2 Savo Popović (mentor Oliver Jakovljević), osvojio je treće mjesto iz hemije, u kategoriji Osnovna škola (VIII razred).
Na II Festivalu mladih recitatora Crne Gore, održanom u atrijumu centra The Capital Plaza u Podgorici, u organizaciji Izdavačke kuće „Obodsko slovo“, u kategoriji uzrasta od VI do IX razreda, učenica VII 2 razreda Kristina Vulićević (mentorka Vinka Šarenac) osvojila je treće mjesto.

JU OŠ “DAŠO PAVIČIĆ”
Na Olimpijadi znanja održanoj u Podgorici, 6. maja 2017. godine, drugo mjesto iz fizike osvojio je Jakov Novović iz razreda VIII4. Mentorka: Olivera Kojović
Na istom takmičenju, Ognjen Kovačević iz VIII5 osvojio je drugo mjesto iz matematike. Mentorka: Jelena Reković

JU SMŠ“IVAN GORAN KOVAČIĆ“ HERCEG NOVI
DRŽAVNO TAKMIČENJE
II mjesto iz geografije osvojio je Vladimir Jovanović.
Mentor: Srđan Kulinović

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE UGOSTITELJSKIH I TURISTIČKIH ŠKOLA JUGOISTOČNE EVROPE „GATUS 2016“
Srebrna medalja, tehničari kulinarstva:
Marko Porobić ,
Vasilije Brajković
Milka Pešalj
Mentor: Orion Fulurija
Srebrna medalja, tehničari usluživanja:
Nataša Đurišić
Jelena Pavlović
Mentor: Marina Bojović
Srebrna medalja, turistički tehničari:
Barbara Božović,
Anđela Šiljegović
Katarina Seferović
Mentor: Ksenija Odalović

SAJAM TURIZMA „NATUR ALPE ADRIA“ U LJUBLJANI
Srebrna medalja na sajmu turizma, turistički tehničari:
Barbara Božović
Katarina Seferović
Andrea Pešić
Anđela Šiljegović
Aleksa Jaredić
Mentor: Ksenija Odalović

4 Komentari

  1. Jadna je ovo Opstina da nemoze bit jadnija, da nemaju da daju ovoj djeci po 100 Eura za trud da se pocaste ili ne do bog kakav tablet na poklon ili slicno. Da se slucajno ne da primjer i povod da sto vise djece se trudi i ima neko cilj. Ali ce se sigurno brdo para potrosit na razno razne gluposti i da nekazem sta sve. Sramota

    4
    2
  2. Kao roditelj bila mi je cast da prisustvujem velicanstvenom prijemu i obracanju dr. Bigovica roditeljima, ucenicima i profesorima, napokon pravi covjek na pravo mjesto.

    14
    2

Ostavite komentar

*

code