Dođite na “Bijeljanske galete”

Dođite na “Bijeljanske galete”

0
Podijeli

U susret posljednjem julskom vikendu Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa Mjesnom zajednicom Bijela i Udruženjem žena Ruža vjetrova-Bijela upriličiće sjutra feštu pod nazivom Bijeljanske galete.

Zabavno-kulturni program počeće u 21 čas na platou ispred Doma kulture u Bijeloj. Posjetioci će imati priliku da uživaju u nastupima klape Stari kapetan i KUD-a Sloga iz Đenovića. Mještanke su za degustaciju obezbijedile domaće poslastice-galete.

Picerija i restoran

Predsjednik Mjesne zajednice Bijela, Vojislav Ilić, ističe da Bijela nema velikih konkretnih problema koji bi odvraćali turiste od odmora u ovoj MZ i pretpostavlja da su loši vremenski uslovi ovog ljeta uzrok manje posjećenosti.

Kako kaže, sa gašenjem brodoremontne djelatnosti u Jadranskom brodogradilištu, Bijela više nije industrijsko mjesto, nego se otvaranjem velikih hotela sve više okreće ka turizmu. Prema njegovom mišljenju, ova sezona je povoljnija po vlasnike hotela u odnosu na privatni smještaj.

– Oni imaju veće tržište, a privatni smještaj je koncentrisan na okruženje, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a ljudi ako je loše vrijeme ne dolaze. Mislim da to što gosti mjesecima unaprijed rezervišu smještaj u hotelima im daje prednost – kaže Ilić.

Osim brojnih inicijativa, ono na šta je Mjesna zajednica pokušala da utiče jesu higijena i poboljšanje izgleda šetališta uz more, da morski pejzaž i atmosferu ne kvare sike i mirisi iz kontejnera.

– Pokušali smo da dislociramo kontejnere sa plaža, odnosno, sa šetališta na magistralu i da budu ljudima pristupačni, ali ne na samoj obali. Tako da se kamioni za odvoz smeća ne spuštaju na šetalište – objašnjava Ilić.

Međutim, nisu naišli na podršku i odobravanje mještana, kojima je magistrala daleko, te je ova zamisao ostala nerealizovana.

No, zabave ne fali na novskoj rivijeri. U organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi, za ponedjeljak, 30. avgusta zakazan je koncert Ancora benda na stepeništu ispod Sat kule od 21 čas. Sastav čine Miroslav Bobo Milanović i Dejan Drašković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code