Dodjela Plavih zastavica za 29 plaža i jednu marinu

Dodjela Plavih zastavica za 29 plaža i jednu marinu

0
Podijeli

Podizanje ovogodišnje prve Plave zastavice u Crnoj Gori, biće upriličeno sjutra u 11 h, na plaži Kamenovo u Budvi, saopštili su iz Morskog dobra.

Program će obuhvatiti dodjelu 30 Plavih zastavica (4 više u odnosu na 2017.), koje je odobrio Međunarodni žiri “Blue Flag” programa. Riječ je o 29 zastavica za plaže i jednoj za marinu. Takođe, ove godine biće dodijeljeno i 10 sertifikata za plaže koje će biti u pilot fazi programa.

Picerija i restoran

Program Plava zastavica sprovodi se u Crnoj Gori od 2003. godine, kada je NVO “EKOM” postala pridruženi član Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) i time stekla pravo da bude nacionalni operater za Plavu zastavicu u Crnoj Gori.

Plavu zastavicu u prošloj godini prvi put dobila je Marina Bar. Uz nju, ovo priznanje dodijeljeno je za 24 plaže, dok je njih 14 ušlo u pilot fazu projekta.

Jedina nagrađena lani u hercegnovskoj opštini bila je plaža Stevuzo u uvali Dobreč.

Inače, sjutra od 13:30h u Hotelu Budva biće organizovano  potpisivanje Memoranduma o saradnji na realizaciji projekta “Uspostavljanje pravilnog sistema upravljanja ambalažnim otpadom u opštini Budva“ .

Memorandum potpisuju Ministarstvo odživog razvoja i turizma, JP Morsko Dobro, Opština Budva, Coca – Cola HBC-Crna Gora d.o.o. Podgorica, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, Regionalna sanitarna deponija “Možura”, Ekološki pokret ”Ozon” i d.o.o. Komunalno Budva.

– Kroz ovaj  projekat će u periodu od 15. juna do 15. septembra pod sloganom „Uhvati čist talas“ biti realizovano uspostavljanje pravilnog sistema upravljanja ambalažnim otpadom u opštini Budva (selektovanje otpada). U projektu će učestvovati 35 ugostiteljskih objekata – precizirali su u Morskom dobru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code