DOGOVOR: VLADA ODOBRILA OTPREMNINE PO 13 HILJADA EURA RADNICIMA BRODOGRADILIŠTA

DOGOVOR: VLADA ODOBRILA OTPREMNINE PO 13 HILJADA EURA RADNICIMA BRODOGRADILIŠTA

107
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Bivši radnici JBB, koji su protestovali ispred kapije firme malo više od dva mjeseca, nakon današnjeg sastanka sa stečajnim upravnikom Žarkom Ostojićem dogovorili su isplatu otpremnina po revidiranom socijalnom programu, za koje bi danas već trebalo da dobiju garancije Vlade u elektronskoj formi.

To znači da će već od ponedjeljka nastaviti remont brodova, pri čemu je prioritet italijanski “South river”.
Ovo nam je potvrdio predstavnik Sindikata, Mladen Krivokapić precizirajući i iznos otpermnina:
– Cifra koja je nama obećana se neće “dirati”, ni revidirati. Riječ je o iznosu od nešto više od 13 hiljada eura. Dakle, prosjek je 13 hiljada eura po radniku, a ostatak se dijeli u zavisnosti od godina staža. Do ponedjeljka bi trebalo da dobijemo zaključak sa sjednice Vlade gdje nam se garantuje isplata tih otpremnina, kazao je Krivokapić.
Otpremnine će biti isplaćene za 201 radnika i 65 drugih koji su stekli uslove za penziju.
Podsjetićemo, Vlada Crne Gore je, razmatrajući usmenu informaciju ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića o situaciji u Jadranskom brodogradilištu AD Bijela, na jučerašnjoj sjednici donijela zaključak da sredstva od prodaje Brodogradilišta preusmjeri za sprovođenje socijalnog programa, ali tek nakon što potencijalnim potražiocima bude podmirena šteta nastala obustavom rada i nepotrebnim zadržavanjem brodova na remontu.
Takođe, bivši radnici su početkom mjeseca počeči sa testiranjem opreme i alata, pogona radi nastavka remonta nakon što su sa stečajnim upravnikom postigli dogovor o isplati otpremnina po revidiranom socijalnom programu. Ostojić je ponudio angažman za svih 200 radnika u trajanju od 3+3 mjeseca i povezivanje radnog staža od uvođenja stečaja 30. juna i za ta dva mjeseca isplatu zagarantovanih plata od 193 eura. Prošle sedmice sa stečajnim upravnikom postignut je i dogovor o otpremninama za 65 radnika koji su ispunili uslove za penziju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code