Dogovoren program 13. Guitar art summer festa

Dogovoren program 13. Guitar art summer festa

0
Podijeli

U Herceg Novom će u stalnom terminu, od 15. do 20. avgusta, biti održan 13. Guitar art summer fest, a program je potvrđen na sastanku u Opštini.

Guitar Art Summer Fest je međunarodna profesionalna i stručna manifestacija, koja svakog ljeta okuplja klasične i gitariste svih profila, od đaka i studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svjetskih gitarista.

Picerija i restoran

Kako je saopšteno iz lokane uprave, na sastanku predsjednika Opštine Stevana Katića sa direktorom festivala Boškom Radojkovićem dogovoren je program ovogodišnjeg festivala i učesnici: Peter Giran & Anima Musicae – kamerni orkestar iz Mađarske, Giorgos Georgopoulos – kvartet iz Grčke, Dušan Bogdanović iz Sjedinjenih Američkih Država, SWINGROWERS ansambl iz Italije, Bojan Ivanovski ansambl iz Srbije, Linda Chatterton i Maja Radovanlija su iz Amerike, odnosno Srbije, a Youn Woo Park Trio iz Koreje. Crnu Goru u okviru glavnog programa i Gitarskih integracija predstavljaće najbolji crnogorski studenti i učenici klasične gitare.

I ove godine su u okviru festivala, osim koncernih aktivnosti, planirane majstorske radionice, ali i poseban, sasvim novi program sa velikim brojem učesnika Herceg Novi Guitar Day, zatim predavanja i promocije, kao i segment na koji je publika već navikla Guitar Visual Art u saradnji sa galerijom Sue Ryder.

Prva izložba, pod nazivom „Beogradski i hercegnovski gitaristi“, retrospektivno će predstaviti najveća imena beogradske i hercegnovske rok, džez, etno i klasične gitare. Druga, „Vrijeme drveća“ predstaviće vizuelnu umjetnicu iz Herceg Novog Izabelu Matoš.

Predstavnici Opštine i direktor festivala izrazili su danas zadovoljstvo zbog nastavka izuzetno uspješne višegodišnje saradnje, te uvjerenje da će Festival zahvaljujući svim planiranim aktivnostima, sjajnim izvođačima, raznovrsnim postavkama i programima, kao i dobroj organizaciji doprinijeti bogatstvu hercegnovske kulturne scene i snaženju edukativnog, kulturnog i medijskog značaja grada i same manifestacije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code