Dogovorena kontinuirana isporuka vode i priključak Herceg Novog na regionalni vodovod

Dogovorena kontinuirana isporuka vode i priključak Herceg Novog na regionalni vodovod

9
Podijeli

Predstavnici Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, hercegnovske Opštine i  Vodovoda saglasili su se o potpisivanju ugovora za kontinuiranu  isporuku vode za Herceg Novi, već od 1. januara 2017. godine. Nakon uplate od 2 miliona eura kompanije Azmont investments  biće raspisan tender za spajanje na regionalni sistem,kazao je za Radio Jadran, izvršni direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić.

herceg-novi-njegoseva-22Vanredna situacija i restrikcije u vrijeme radova u hidrotunelu Trebišnjice potpisivanjem ugovora za kontinuiranu isporuku vode biće prošlost. Voda će Novom stizati i dalje preko tivatskog Vodovoda.

Picerija i restoran

Regionalni vodovod je završio sve obaveze za spajanje Herceg Novog na regionalni sistem i očekuje se realizacija sporazuma sa kompanijom Azmont kako bi tender odmah mogao biti raspisan, rekao nam je  direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić.

– Herecg Novi će biti spojen na regionalni sistem kada završimo izgradnju 3,2 km nedostajućeg cjevovoda. Nakon potpisivanja ugovora, potrebno je oko 4 i po mjeseca za taj posao. Po sporazumu sa kompanijom Azmont trebalo bi da do kraja godine uplate avansno 2 miliona eura – objasnio je Jevrić.

images_slike_licnosti_goran_jevricOn ističe zahvalnost kompaniji Azmont koja je pokazala u ovom slučaju veliku društvenu odgovornost. Jer, prema Jevrićevim riječima  deset dana nakon uplate biće raspisan tender:

–      Ne možemo po Zakonu o javnim nabavkama raspisati tender ukoliko nemamo obezbjeđen novac za te radove. Osim 400 hiljada koje smo uložili u 2016. godini uložićemo i ta dva miliona kako bi Herceg Novi što prije bio spojen na regionalni sistem – navodi Jevrić.

Na sastanku sa predstavnicima Herceg Novog bilo je riječi i o infrastukturi u ovoj opštini koja je u vlasništvu Regionalnog vodovoda  kako bi snabdijevanje  bilo što urednije.

Podsjetimo, ovog ljeta Herceg Novi je prvi put u posljednjih 20 godina imao redovno snabdijevanje vodom, što je rezultat saradnje sa tivatskim i Regionalnim  vodovodom, ali i dodatnim količinama vode iz Konavala.

9 Komentari

  1. opet u maju restrikcije na 20-25 dana. jadni i crni i sramni vodovod kakvog nema na ovoj kugli…tako da nije tačno da ovog ljeta nije bilo restrikcija, bilo je u maju tri sedmice, kao u unazad 10 godina, i to je tragičnoo, a još tragičnije što građani plaćaju vodu za taj mjesec, a iz flaša se kupaju sa vodom koju kupuju po velikim cijenama. umjesto da vodovod to refundira, on naplaćuje kao i do sada. najgore preduzeće u istoriji .

  2. Vi što mislite da je voda javno dobro,pa da je morate imate,ne znate da se voda u svijetu “tiho” privatizuje.Malo se više informišite,niste pali s Marsa,budite upućeni u ono što nas čeka.

  3. Evo zadnja 2 ljeta dobijamo obecanja da cemo se spojiti na reg. vodovod a na kraju nas spoje na glibinu i slanu vodu sa Plavde!Vjerujem da ce ovo trece ljeto biti ono sto se kaze treca sreca u kojem cemo zbilja dobit krstenu i ispravnu vodu sa nadam se razumnim cijenama!!!

  4. A,i u Vodovodu postaviti direktora koji je za respekt.Nekog ko se dokazao i ima višegodišnje iskustvo u ovim poslovima jer ovaj grad ima zaista specifično snabdjevanje vodom.Iz jedne države preko druge voda stiže u treću!Da ne pričamo u kakom lošem stanju se nalazi vodovodna mreža!Treba nam stručnjak iz ove oblasti na mjestu direktora Vodovoda.

  5. Sa gubicima od 71% nama ne trebaju dodatne kolicine (skuplje) vode nego da sredimo stanje u Vodovodu, sprijecimo i sankcionisemo kradju i tehnicke problem.

Ostavite komentar

*

code