Dogradnja hotela “Casa del Mare” u Kamenarima: Više sadržaja za 4 ili...

Dogradnja hotela “Casa del Mare” u Kamenarima: Više sadržaja za 4 ili 5 zvjezdica

3567
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_mart_casa_del_mare_1U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je upriličeno izlaganje radova i diskusija o rezultatima konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje lokacije hotela Casa del Mare u Kamenarima. Na javnom konkursu je bila dogradnja i nadogradnja postojećeg hotela “Casa del Mare” radi postizanja kategorije hotela sa 4 ili 5 zvjezdica, sa hotelskim i javnim kupalištem.
Na konkurs je pristiglo 5 radova. Radovi pod šiframa „New Way“ autorke Kosare Kujundžić i „Altana”, autora AIM Studio DOO Podgorica (Arh.Ivan Milošević, Arh Igor Žmukić, Arh. Danilo Drobnjak i Arh. Marko Popović) su se izdvojili u drugom krugu glasanja i odlučeno je da ravnopravno podijele drugu nagradu. Prva nagrada nije dodijeljena. Odlučeno je da se treća nagrada dodjeli radu pod šifrom „Pramac“ autora mr Željka Bogdanovića d.i.a. i Milica Andrić, d.i.a.
– Najvjerovatnije će biti prihvaćen rad pod šifrom “New way” autorke Kosare Kujundžić – kazao je za Radio Jadran, Nikola Milić, vlasnik i direktor malih hotela „Casa del mare”. On je istakao da je riječ o proširenju hotelskog kompleksa, čime bi se povećao broj smještajnih kapaciteta i izgradili novi sadržaj:
“Kapaciteti će se sa 8 smještajnih jedinica proširiti na 18, od dodatnih sadražaja radiće se spa dio koji će obuhvatati zatvoreni bazen, saunu, tursko kupatilo, teretanu, prostoriju za masažu. Uz to u planu je i multimedijalna sala sa nekih 50 sjedećih mjesta”, naveo je Milić.
U planu je proširenje restorana, otvrenog bazena, panoramskog lifta koji će ići do krovne terase na kojoj će biti lounge dio i restoran sa zen baštom i đakuzijem za 6 osoba. Zatim nova plaža sa restoranom otvorenog tipa, širi se u lijevom dijelu koji nije bio u zakupu kod Morskog dobra jer će se graditi javno kupalište. Uz to biće i dječije igralište otvorenog tipa sa manjim trgom sa kojeg će se prostirati pogled na Boku.
Milić još nije mogao da precizira o kolikoj je investiciji riječ, ali se po navedenom da zaključiti da će to biti jedan od kapitalnijih poduhvata ove kompanije. Početak radova očekuje se nakon ove sezone:
“Plan nam je da krenemo sa radovima u oktobru. Cilj nam je da to sve završimo do sljedeće sezone. S obzirom da je sve još u fazi idejnih urbanističko arhitektonskih rješenja, nemamo preciznu računicu, ali svakako će iziskivati poprilična novčana sredstva”, dodao je on.
Casa del Mare u Kamenarima radi tokom čitave godine, a trenutno su im najčešći gosti koji polažu treninge za pomorce u Trening centru Azalea u Bijeloj. U prosjeku bude do desetak ljudi u hotelu, a po potrebi se otvara i Casa del Mare Capitano u Kamenarima. On je naveo da će objekat u Orahovcu otvoriti tokom marta.

1 komentar

  1. Sve najbolje za mlade Milice njihovo postojanje i buduci rad su sigurna garancija za rozvoj i sigurno poslovanje malih hotela kako u CG tako i sire.Dokazali su originalnost inovativnost, jedinstveni su zbog buducnosti turizma treba ih klonirat. Srecno Milici samo naprijd.
    0    0

Ostavite komentar

*

code