Dojava o sumnjivoj napravi nije bila lažna: Mogla da eksplodira

Dojava o sumnjivoj napravi nije bila lažna: Mogla da eksplodira

9401
10
Podijeli

Onaj koji je uočio danas sumnjivu napravu na donjem putu u Meljinama, kod ležeće prepreke, pa to dojavio hercegnovskoj policiji, pokazalo se da je ne samo savjestan građanin.

Dojava je spasila nekog slučajnog ili očekivanlog prolaznika ili vozilo, jer se, kako saznajemo pokazalo da je mogla i da eksplodira.
Stručnjaci iz Podgorice su, kako saznajemo pred veče demontirali napravu koja je imala daljinsko upravljanje.
Srećom, niko nije stradao zahvaljujući budnosti pojedinca, ali i timskom radu pripadnika policije, Službe spasavanja i zaštite, kao i eksperata za eksploziv. Predstoji potraga za mogućim počiniocem krivičnog djela koje je nekoga moglo da košta života.

Picerija i restoran

10 Komentari

 1. Apelujemo na upravu policije da jednom odlučnom akcijom policije pohapsi ovu ološ pošto je već izvjesno o kojim ekipama se radi…zelenaši i šverceri…unaprijed zahvalan građanin!!!

  20
 2. Kotor – Bar – Podgorica – Budva
  I sad se pridružuje Herceg-Novi u trci za titulu “najbezbedniji grad”.
  Ko bi nastradao kao usputna- slučajna žrtva očito nije važno, jer je cilj eliminisati protivnika veći od svega drugog.
  STRAŠNO.

  17
 3. Sve pohvale za gradjanina Koji je primjetio I prijavio napravu. Vecina, ukljucujuci I mene, bi prosla I be bi se petljala s dojavama. Gradjanska svijest Nam je nula. Uzas.

  28
 4. MRUD – Mina Rasprskavajuća, Usmjerenog Dejstva – protivpešadijska mina. Nažalost stotine, a vrlo je moguće i hiljade minskih, eksplozivnih, pešadijskih ili artirljerijskih komada je sačuvano kao trofeji devedesetih. Velika opasnost tada, a još veća sada. Eksplozivi postaju nestabilni, znanje o rukovanju i opasnostima nije prenešeno na sledeće generacije.
  Mi smo bar imali “sreće” iako je prošlo 35 – 40 godina, još u prvom razredu osnovne škole smo imali saznanja o opasnim zaostacima iz Drugog svjetskog rata.

  12
  3
 5. Manijaci i monstrumi na djelu. Sreca da djeca nisu uzela da se igraju. A koliko bi ljudi stradalo da ne pricamo. Opet u Meljinama,nadam se da mogu povezati ove stvari

  20
  2
 6. MRUD je protivpesadijska mina usmjerenog rasprskavajućeg djelovanja, jugoslavenske proizvodnje. Tijelo mine je izrađeno od plastike, lučnog je oblika te dizajnirano da se fragmentira u određenom smjeru. Prilikom detoniranja mina stvara smrtonosni luk u rasponu od 60 stepeni širine i cca 40 do 50 metara udaljenosti.
  Ovaj koji je ovo postavio je racunao i na kolateralnu stetu

  13
  2
 7. Eee,nadam se da policija zna o cemu se radi posto nije tesko zakljucit.bila je namjenjena istom onome kome je bila I prosla u meljinama,kad je osakaceno nesretno djete inace slucajni prolaznik.nadam se da ce aktivirat sve ove spijune sto sjede po kafanama novljanskim I konacno uhapsit ekipu.hahaa ma salim se kako da uhapse…….

  45

Ostavite komentar

*

code