Dok niču novi hoteli, dobra predsezona u starim

Dok niču novi hoteli, dobra predsezona u starim

2728
3
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_hotel_light_housePoslije dugogodišnje stagnacije na novskoj rivijeri se grade hoteli. Ozvaničen je nedavno početak gradnje hotela One&Only u Kumboru, u budućem rizortu Portonovi. Hotel „Žager“ u Bijeloj i “Lazure Marina&Hotel“ u Meljinama trebalo bi da budu završeni iduće, a hotel Park u Bijeloj do 1. jula ove godine. Za očekivati je i nekoliko novih malih hotela.

Do tada predsezona uliva optimizam ovdašnjim hotelijerima. Ako im ne ide na ruku nedovoljna komunalna i sobraćajna uređenost grada, ide im politička situacija u Turskoj i mediteranskim zemljama Afrike.

Picerija i restoran

Direktor marketinga i prodaje hotela Lighthouse, Jovan Mićunović, kazao je za Radio Jadran da je u ovom hotelu trenutna popunjenost visokih 95%, a buking je na nivou prošlogodišnjeg.

– Očekujemo pun hotel u toku sezone, što nije ništa spektakularno, jer je tako svake godine, otkako smo privatizovali hotel. Trebalo bi da je neka slična popunjenost i u toku zimskih mjeseci – kazao je on.

Skoro polovina gostiju u hotelu Lighthouse je iz Rusije, ostali su uglavnom iz Srbije, BiH, dok je jedan dio iz Poljske i Mađarske. Dolaze i grupe Korejanaca i Turaka, po dva do tri dana. Relativno mali broj u odnosu na kapacitet hotela od 300 gostiju, čine gosti iz Velike Britanije, Njemačke, Skandinavije i Zapadne Evrope. Cijene u Lighthouse-u su već tri godine nepromijenjene, od 30 do 55 eura za polupansion.

jovan micunovicPrema riječima Mićunovića, saradnja sa TO i gradskim službama, svodi se na rješavanje problema „u hodu“, u nekoj internoj, dnevnoj komunikaciji, što ne daje uvijek željene rezultate. Najveća primjedba je na povećanje boravišne takse u momentu kada su već dogovorili cijene i aranžmane, završili s bukingom. To je  uzrokovalo poskupljenje nekih aranžmana.

U Bijeloj uspješno posluje hotel Delfin sa depadansom. Prve goste primili su početkom aprila, a već sedam dana nema slobodnog mjesta. Tako će biti do kraja oktobra. Glavni gosti biće iz Francuske, koji dolaze i odlaze u grupama svake subote. Kada se u julu otvori Park, u Bijeloj će svakodnevno boraviti 1.000 hotelskih gostiju.

Posjeta u Sun Resort Hunguest hotelu je 40%. To zdanje sa 4 zvjezdice na Toploj, raspolaže sa 225 soba.

images_slike_gradovi_hn_objekti_hunguest_hotels_sun_resort_rj2– Očekivanja za ovosezonski buking Sun Resort hotela je na prošlogodišnjem nivou, a možda i koji procenat više. Jer, jako dobra posjećenost bila je u maju, boravkom gostiju iz Azije, uglavnom Koreje, Tajvana i nešto iz Kine. To je bilo nezamislivo do prije par godina – kazao je za Radio Jadran direktor ugostiteljstva Hunguset hotela, Nenad Bukejlović.

Po njegovim riječima, Sun Resort je u ovom predsezonskom periodu, uglavnom, imao grupne posjete. Ostvarena je saradnja sa novim partnerima, pa su otvorena i nova tržišta od kojih je najznačajnije holandsko. U hotelu trenutno boravi vaterpolo reprezentacija Gruzije, čime je nastavljena saradnja sa vaterpolo reprezentacijom Crne Gore, a očekuje se boravak još nekih ekipa tokom ljetnjeg perioda.

Cijene smještaja u Sun Resortu, u predsezonskom periodu, kreću se oko 100 eura za dvokrevetnu sobu, za noćenje sa doručkom. I Bukejlović se osvrnuo na povećanje boravišne takse, koje se negativno odrazilo na cjelokupan buking sklopljen prije te skupštineske odluke.

Herceg Novi je do skoro glasio za turistički grad koji kuburi sa malim brojem hotela. Loša privatizacija HTP Boka, rušenje Tamarisa i neostvarene investicije umnogome su doprinijeli ovakvoj situaciji. Ipak, činjenica je da se ponuda hotelskog smještaja popravlja. Tu ponudu treba uskladiti sa gradskom, jer gost je odavno prestao da dolazi smao zbog hotelskog kreveta.

3 Komentari

 1. Mogu jer su placanjem gradjaevinske dozvole opstina duzna da im obezbjedi kanalizaciju vodu i infrastrukturu ! Dve godine cekat da se zavrsi kolektor (zidanje skadra ) da bi otvorili hotek je sramnoook
  0  0
 2. u Kumboru dva hotela cekaju skoro zavrsena jedan 95% a drugi 70% ne mogu vec dve godine da se otvore jer nije prosla kanalizacija ! prosto me interesuje mogu li ovi vlasnici da tuze grad ?
  a sto se tice boravisne takse pa to je blago receno SRAMOTA ! znaci nisu ucinjeli nista da poboljsaju ponudu i srede grad samo su ga jos vise srozali a bitno da su namete povecali ! neka mi neko navede samo jedan pozitivan primjer od kraja proslog ljeta da je napravljen ja cu mu navesti 5 negativnih !
  0  0

Ostavite komentar

*

code