DOK SE NE UCRTAJU NOVA PARKING MJESTA NJEGOŠEVOM ULICOM – PLJUŠTE KAZNE

DOK SE NE UCRTAJU NOVA PARKING MJESTA NJEGOŠEVOM ULICOM – PLJUŠTE KAZNE

167
0
Podijeli

Izdavanje UT uslova za iscrtavanje privremenih parking mjesta, kao i izrada kompletnog projekta, u dijelu rekonstruisane Njegoševe ulice u Herceg Novom, očekuje se nakon prvomajskih praznika, potvrdio je našem radiju načelnik Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, Milovan Baždar.

Tačan broj starih-novih mjesta za parking za sada se još ne zna, no ono što je sigurno jeste da će ih biti manje u odnosu na broj koji je bio prije rekonstrukcije, navodi Baždar.
“S obzirom na način kako je ulica rekonstruisana i na nove trotoarske površine, sasvim sigurno biće manje mjesta, ali ja ne mogu da spekulišem o kojem broju je riječ, dok kompletan projekat ne bude gotov”.
Za to vrijeme, stanari u ovoj ulici već kubure sa parkiranjem vozila. Prinuđeni su da ih ostavljaju pedesetak metara od kuća, uglavnom na prilaznom putu za hotel “Hunguest”. No, ni to nije trajno rješenje, budući da je sezona na pragu i ni tu više neće moći da ih parkiraju. Kažu nam da bi pristali i da plaćaju parking, samo da auta ne moraju ostavljati daleko od kuća.
Direktor Parking servisa Milorad Matković, potvrdio nam je da je prije rekonstrukcije parking plaćalo 28 korisnika, ljeti i do 35 zbog povećanog broja nerezidenata, od ukupno dostupna 54 parking mjesta.
“Stanari su tu direktno oštećeni, jer nemaju gdje da parkiraju. A Komunalna policija, radeći svoj posao, ukoliko se neko i parkira, piše kazne, jer ne postoji nikakv znak za parkiranje, što je ponovo na štetu građana. Mislim da u dijelu od zgrade “Novljanke” do crkve Sv. Spasa postoje uslovi za ucrtavanje parking mjesta, ali ovo govorim s rezervom. Kad je riječ o parking mjestima od crkve do zgrade Opštine, to je u ovom trenutku veoma diskutabilno” – navodi Matković.
Podsjetićemo i da će se od 1. maja, parking naplaćivati od 7 do 21 sat, uru duže nego do sada. Sezonsko radno vrijeme i cijene počeće od 1. juna.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code