DOMU KULTURE U BIJELOJ TREBA REKONSTRUKCIJA, MOŽDA I NOVI GAZDA

DOMU KULTURE U BIJELOJ TREBA REKONSTRUKCIJA, MOŽDA I NOVI GAZDA

0
Podijeli

Ukoliko prođe inicijativa, Domom kulture u Bijeloj mogla bi da gazduje MZ Bijela, umjesto dosadašnje Javne ustanove kulture Herceg fest.

Ovaj objekat koji je sagrađen 1988, a godinu kasnije počeo sa radom zahtjeva prije svega ozbiljnu rekonstrukciju.
Prije 4-5-godina urađena je sanacija krova, ali je nakon samo godnu sve bilo isto, kaže nam upravnik Doma kulture, Mićo Lalović.
Voda izvire sa svih strana, temelji su ispod nivo mora, pa samim tim dosta prostorija je vlažno, neuslovno, a u boljem stanju nije ni pozornica, koja ne prokišnjava, ali sa strane dopire voda.
Lalović smatra da je logično da JUK Herceg fest gazduje ovim objektom, ali ako iz MZ Bijela smatraju da to mogu bolje, on nije protiv toga.
– U svakom slučaju veća ulaganja morala bi da finansira opština, pa ko god bio odgovoran za Dom kulture, kaže Lalović.
Površina Doma kulture je 1.916 kvadrata. U njemu su organizovane manje pozorišne predstave za djecu, književne večeri, koncerti folklornih društava.
U Domu kulture su zakupci i dva fitness kluba, jedan karate, Udruženje žena RIZA, kao i Crkveni hor, a prostorije imaju i članovi moto kluba.
– Ni to nije uslovno za rad, ali oni od prije 4 mjeseca plaćaju na “ravne časti” račun za struju, dok za zakup prostora ne izdvajaju sredstva.
Predsjednik MZ Bijela, Vojo Lubarda tvrdi za Radio Jadran da već 5 godina od nadležnih traže da ovaj objekat pređe u njihovu nadležnost.
– Niko nam do sad nije odgvorio na taj zahtjev, pa ćemo ga ponoviti, jer nešto se mora uraditi kako Dom kulture ne bi propadao – pojašnjava on.
Budućem investioru, kompaniji Politropus, koja će graditi hotel na lokaciji Žager u Bijeloj, iz MZ Bijela će ponuditi da uloži određena sredstva u rekonstrukciju Doma. Ali, to je samo jedno od rješenja da se sačuva objekat.
– Salu kakvu ima naš Dom kulture sa 522 sjedišta, teško da ima bilo ko u Crnoj Gori, pa je rekonstrukcija i obnova i više nego hitna – smatra Lubarda.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code