DON BENJAMIN PETROVIĆ: NEĆU NIKADA ZABORAVITI HERCEG NOVI

DON BENJAMIN PETROVIĆ: NEĆU NIKADA ZABORAVITI HERCEG NOVI

685
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Hercegnovski župnik don Benjamin Petrović ovih dana okončava svoju jedanaestogodišnju službu u ovom gradu, koju će, kako saznaje Radio Jadran, nastaviti u Istri.

O tome što je karakterisalo više od deceniju njegovog službovanja, zašto odlazi i ko će ga „naslijediti”, don Benjamin, omiljen i gostoljubiv sveštenik, nije želio davati izjave.Samo nam je kratko kazao:
„Hvala Vam što se interesujete, ali, razumite me molim vas. Tačno, odlazim poslije jedanaest godina, teško mi je jako. Ne znam šta bih vam rekao, napišite samo tako. Zaista, ne mogu da pričam o tome. Neću Herceg Novi nikada zaboraviti”, poručio je don Petrović.
Don Benjamin Petrović je još prije dva mjeseca najavio odlazak, a sada je izvjesno da će to biti do kraja nedjelje. Vjernici nam pričaju da su zatečeni i pomalo razočarani njegovim odlaskom, jer ga prije svega cijene kao čovjeka, pa duhovnika, koji se uklopio u novsku i bokeljsku sredinu.
– To je odluka Kotorske biskupije, koja raspoređuje svoje sveštenike. Svi smo iznenađeni. Bio je jako omiljen i kod katolika i kod pravoslavaca. Dosta je učinio za Župu Sv. Jeronima i Župu Sv. Nikole u Đenovićima. Ostavio je jak ustisak kao dobar pastir svoga stada – pričaju nam vjernici.
Prioritet u službovanju mladom svešteniku don Benjaminu bio je rad sa djecom i mladima. No, veliku je pažnju pridavao bolesnima i starijima, bez obzira na vjeru.
Širio je kult Sv. Leopolda Mandića u čijem rodnolm gradu je i boravio posljednjih 11 godina zalažući se za postavljanjen spomen ploče na njegovu rodnu kuću na Škveru.
Don Benjamin je poznat po razmišljanju da sveci pripadaju svima, a da svetost ne poznaje ni klasne, ni rasne, niti nacionalne granice.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code