Početna Društvo Donacija Carina ambulanti Doma zdravlja u Bijeloj

Donacija Carina ambulanti Doma zdravlja u Bijeloj

4

Hematološki čitačem krvne slike – XP 300, vrijedan 6.050 eura, koji je donirao vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović, ambulanta hercegnovskog Doma zdravlja u Bijeloj od danas je opremljenija i modernija. Svečanoj primopredaji su prisustvoali i predsvnici MZ duž rivijere, kao i Udruženja penzinera Bijele.

Riječ je o vrijednoj donaciji kojom je građanima i turistima na potezu od Kumbora do Kamenara omogućen pregled u ambulanti, bez potrebe dolaska u glavnu zgradu Doma zdravlja na Toploj, istakao je direktor hercegnovskog Doma zdravlja, Radivoje Raško Božović, zahavlan vlasniku Carina, Čedu Popoviću:

Picerija i restoran

– To je početak podizanja nivoa primarne zdravstvene zaštite, čime ćemo zadovoljiti potrebe građana i turista na rivijeri. Punu podršku imamo od Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva. Nastojimo da stalno unaprijeđujemo primarnu zaštitu. Naravno, ne moramo biti zadovoljni samo sa ovim, jer treba da budemo uporniji i agilniji – poručio je Božović.

Osim novog aparata, Božović je istakao da pored postojećih dežurnih ljekara u ambulanti, dr Iljane Danilović i Valentine Žikić, ordiniraju i pedijatar primarijus dr Milena Proročić Tomić i internista dr Slobodan Guzina, uz laborante, čime se dodatno pojačava nivo primarne zdravstvene zaštite.

Vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović, podsjetio je da je kompanija locirana uglavnom u Bijeloj odakle su počeli i šire poslovanje. Želja im je da pomognu građanima i mještanima Bijele, jer je aparat prvenstveno namijenjen njima, ali i ostalim korisnicima:

– Želimo da budemo dio naroda i pomognemo. Sponzorišemo Vaterpolo klub Jadran, imamo dosta zahtjeva za donacijama, ali mislimo da je ovo ponajbolje, jer je riječ o zdravlju. Nećemo stati na ovome, nastavićemo da pomažemo i dalje – uvjerava Popović.

Načelnica laboratorije u Domu zdravlja, Aleksandra Tomić pojasnila je da je riječ o aparatu japanske firme Sismex, koja je trenutno među vodećima u svijetu u oblasti hematologije.

– Aparat je najnovije generacije, koji precizno i efikasno može da odredi vrijednosti leukocita, trombocita i eritrocita. Najbitnije je „očitavanje“ leukocita, koje će odmah pokazati da li postoji neka upala ili ne, kako bi pacijent odmah znao gdje dalje – istakla je Tomić.

Kako je dodala, aparat će umanjiti obim posla u laboratoriji centralne zgrade na Toploj, jer će se dijagnostika raditi u ambulanti u Bijeloj, pa se laboranti mogu rasterećenije posvetiti analizi nalaza ostalih pacijenata.

Predsjednica Udruženja penzionera Bijela, Vida Radović, istakla je da je vlasnik Carina, Čedo Popović „uvijek pružao ruku saradnje i bio uz narod Bijele“. Uručila je zahvalnicu direktoru Doma zdravlja Radovanu Božoviću zbog izuzetne saradnje i razumijevanja zdravstvenih radnika prema pripadnicima „trećeg doba“:

– Njegovo razumijevanje i pomoć za ambulantu u kojoj rade divni ljekari i medicinske sestre, učinilo je da se osjećamo kao kod najrođenijih, svoje porodice, jer je takav nivo humanosti i usluge. Problemčića je bilo vezano za tehničku opremljenost i uslove rada, ali, otkada je Raško Božović došao na mjesto direktora, na naše sugestije, razgovore i kontakte, ovo je sada jedan mali „svemirski brod – poručila je Radović.

Predsjednik MZ Bijela Vojislav Ilić takođe je pohvalio rad Doma zdravlja, ljekara i odličnu saradnju sa direktorom Radovanom Božovićem. Nada se da da će doći do unaprjeđenja rada u ovoj ustanovi.

4 Komentari

  1. Пошто си сви Старо – бокељи Ерцеговци , зато им је уручена донација с љубављу

    3
    3
  2. Кучи и Ерцеговци су слични. Хуманост на првом месту, зато нас свугдје воле. Хвала брату Чеду.

    6
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code